REZIST – 2 ani de proteste în stradă (100)

4 mai 2017

Grigore Cartianu: „Reacţia vehementă de pe Facebook şi ieşirea promptă în stradă au dat rezultate!

Comisia Juridică a Senatului a revenit asupra votului de ieri, respingând grațierea faptelor de corupție. A fost respinsă, de asemenea, grațierea abuzului în serviciu și a conflictului de interese.”

600.000, 2017

Cristian Câmpeanu: „În pofida protestelor, a avertismentelor Comisiei Europene și a statelor partenere și chiar în pofida hotărârii CEDO, grațierea rămâne pe agenda PSD și, deci, a Parlamentului. Decizia-pilot a CEDO a clarificat dincolo de orice dezbatere rațională că în România nu este nevoie nici de grațiere, nici de dezincriminarea abuzului în serviciu, a conflictului de interese și, în general, a niciunei infracțiuni de corupție. Nici măcar nu este nevoie de micșorarea pedepselor.

Ceea ce cere CEDO guvernului României este ca, în termeni de șase luni să prezinte un calendar de măsuri pentru ameliorarea condițiilor din penitenciare. Cu alte cuvinte, preocuparea guvernului ar trebui să fie ca în cele șase luni să identifice resurse și să propună un plan desfășurat pe o perioadă de timp rezonabilă pentru a aduce condițiile de detenție la standarde europene, nu grațierea și dezincriminarea. Cu toate acestea guvernarea păstrează pe agendă Legea Grațierii, chiar dacă pentru moment a eliminat infracțiunile de corupție și, pe de altă parte, așa cum am văzut, Dragnea îl somează pe ministrul Justiției să vină cât mai repede cu modificările la legile penale. Care, speră PSD, vor aduce dezincriminări și relaxarea politicii penale. Câtă vreme grațierea și dezincriminările rămân priorități ale acestei Puteri, care pare într-atât de obsedată de ele încât au ajuns să o definească, nu putem vorbi decât despre o amânare.”

http://revista22online.ro/70262456/graierea-corupilor-a-fost-amnat-campania-anti-justiie-continu.html

Epoch Times România: „Prin revenirea asupra deciziei de a graţia faptele de corupţie, Comisia Juridică a Senatului a dat doar un mic pas înapoi de la tentativele ei de a slăbi justiţia şi lupta anticorupţie, atrag atenţia mai multe organizaţii, cerându-le românilor să continue să pună presiune pentru respingerea legii graţierii.

Mai multe mişcări şi organizaţii civice născute în stradă în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Sibiu, Oradea, Arad şi Craiova, fac un apel către români, cerându-le să continue să iasă în stradă şi să intensifice protestele până la respingerea definitivă în plen a proiectului de lege privind graţierea.”

http://www.epochtimes-romania.com/news/apel-al-societatii-civile-protestele-anti-coruptie-trebuie-sa-continue-si-sa-se-intensifice–260522

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s