Ionescu la Capitală – Scrisoare deschisă către Biserica Penticostală Betel din București

Domnilor, doamnelor,

Aflînd azi de pe NewsNet Creștin – tabloid de proastă reputație – de vizita pastorului Cristian Ionescu la Biserica Penticostală Betel din București, îmi fac datoria să vă avertizez public că oferiți microfonul unui pastor care este impostor intelectual, leneș blogger și simbolul egoismului penticostalilor, care nu se implică public și în ALTE cazuri similare Cazului Bodnariu.

Am făcut această avertizare și către două biserici din Timișoara:

Despre Cristian Ionescu – Scrisoare deschisă către Biserica Baptistă Betel din Timișoara

Ionescu în deplasare – Scrisoare deschisă către Biserica Penticostală Poarta Cerului din Timișoara

De-a lungul anilor, Cristian Ionescu a făcut gafe majore pe blogul său, unde, însă, nu are o activitate constantă și onestă.

Devenit cunoscut în 2011 pentru sintagma „festival al Satanei” cu referință la Conferința Peniel de la Oradea, gureșul pastor din Chicago s-a afundat în luări de poziții publice jenante, dovedind că nu cunoaște semnificația unor concepte culturale actuale (precum: liberalism) și, mai ales, că nu poate participa la un dialog în spațiul public.

Stilul agresiv și ideologic-propagandistic pe care îl promovează Cristian Ionescu este întîlnit, din nefericire, și la alți exponenți ai baptiștilor și penticostalilor români.

Cristian Ionescu însă a devenit un actor principal în spațiul confesional evanghelic și penticostal o dată cu rolul său de coordonator global al protestelor de anul trecut, din numeroase localități, de solidaritate cu familia Bodnariu.

Anul acesta Cristian Ionescu a devenit președintele Coaliției pentru Familie, Credință și Viață a Românilor din America.

Cristian Ionescu a devenit, aşadar, un vector important în mediul evanghelic şi penticostal, dar e vorba de un personaj public care a data dovadă, de-a lungul anilor, de inconsistență ideatică, de un temperament agresiv și, mai ales, de un activism nonideatic combinat cu un evident apetit pentru manipulare, depășășit doar de Ionescu de Oradea – Paul Negruț, păpușarul-șef al emanueliștilor, despre ale căror instituții Teofil Stanciu, cel mai bun dintre eseiștii dintre bloggerii evanghelici români, a scris, în 24 martie 2017:

„UEO și BBEO și-au câștigat o nedorită reputație de locuri în care este apreciată obediența și în care se practică manipularea.”

UEO – Universitatea Emanuel Oradea
BBEO – Biserica Baptistă Emanuel Oradea

Cristian Ionescu este tipul liderului penticostal mediocru, dar arogant și activist nonideatic care i-a făcut de rîs pe penticostali în mai multe rînduri.

Laurențiu Balcan către Cristian Ionescu: „Faceți confuzie între “erezie” și greșeala. Erezia este în primul rând o învățătură, nu un gest sau o scăpare ce poate fi motivată (mai bine sau mai puțin) de cel în cauză. Pustan nu învață pe nimeni să-și facă cruce ca să poată fi acuzat ca “eretic”. Exagerați și vă pripiți în a eticheta persoane, ceea ce ce NE face de râs în spațiul public.”

Dănuț Mănăstireanu: „Manu și Dyo ne informează despre o nouă revărsare de paranoia fundamentalistă pe blogurile evanghelicilor români. De data aceasta este vorba de Vladimir Pustan, care, Doamne iartă-l! și-a făcut (din nou) cruce. Și Cristian Ionescu nu ezită să-l pună cu curaj la stîlpul infamiei (unul dintre hobby-urile pastorului din Chicago).”

Doru Radu: “Că Ionescu e prost, în cazul ăsta, sunt sigur. Că nu i-a folosit la nimic lui Pustan, sunt iarăși sigur. De ce? Din motive de istorie. Oricît am fugi de coadă, ea se ține după noi. Nu e cazul să exagerăm în mirare!”

Alaxandra, comentariu pe blogul lui Dionis Bodiu: „Întreaga furie inchizitorială declanșată de Cristian Ionescu mă scârbește profund, la fel cum mă scârbește stilul tabloid / de ziar de scandal și corul de postaci care aplaudă tot ce grăiește acel om.

Și nu sunt de acord cu ideea că domnul Ionescu are parte de publicitate gratuită: oamenii ăia care tac și citesc trebuie să vadă că există și voci raționale, că există și oameni care încă mai gândesc corect și creștinește.”

Aş putea să vă dau multe alte exemple.

Dar cele scrise mai sus ar trebui să vă pună serios pe gînduri.

Cine ştie, poate nepoţii voştri se vor apuca să reformeze mișcarea penticostaloidă…

Alin Cristea, 49 de ani, Oradea

Nepotul lui Gligor Cristea, unul dintre pionierii credinţei baptiste în România

Editorul blogului România Evanghelică (49.000 de postări) și al altor 100 de bloguri

Editorul revistei electronice România Evanghelică

Editorul revistei Oradea Evanghelică

Mogulul blogosferei evanghelice

Licențiat în teologie baptistă (Institutul Biblic Emanuel Oradea, 1999, cursuri la zi)

Licențiat în topografie minieră (Institutul de Mine Petroșani, 1993, cursuri la zi)

Președintele Asociației Thymos – 10 ediții ale Premiilor Thymos pentru bloguri evanghelice

“Evanghelicul român cu cea mai mare vizibilitate pe Internet” (Răsvan Cristian Stoica, 2011)

„Patriarhul blogurilor evanghelice” (Corneliu Constantineanu, 2014)

„A guru of media” (Sebastian Văduva, 2015)

„Arhivarul evanghelicilor romani” (Cătălin Dupu, 2015)

„Cel mai bun jurnalist creştin al momentului în România (Mihai Chiriguţ, 2006)

“Cel mai cu vechime jurnalist evanghelic în spațiul virtual” (Daniel Bulzan, 2007)

„Merită cu prisos titlul de Evangelical Media Champion (Mihai Ciucă, 2007)

„Prin intermediul internetului a trimis mii de mesaje informative creştinătăţii române din întreaga lume (Caius Obeada, 2007)

„Alin Cristea are un stil aparte de a spune lucrurile, șocant pentru mintea noastră de evanghelici, neevlavios de multe ori, dar este unul dintre puținii oameni care au imaginea de ansamblu asupra mediului evanghelic online…” (Laurențiu Balcan, 2014)

http://romaniaevanghelica.wordpress.com/alin-cristea

http://asociatiathymos.wordpress.com/referinte

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s