Ionescu în deplasare – Scrisoare deschisă către Biserica Penticostală Poarta Cerului din Timișoara

Domnilor, doamnelor,

Aflînd că duminică dimineață, 28 mai 2017, pastorul Cristian Ionescu din Chicago este invitat la Biserica Penticostală Poarta Cerului din Timișoara, îmi fac datoria să vă avertizez public că oferiți microfonul unui pastor care este impostor intelectual, leneș blogger și simbolul egoismului penticostalilor, care nu se implică public și în ALTE cazuri similare Cazului Bodnariu.

ACELEAȘI lucruri le-am mai prezentat săptămîna aceasta, în 24 mai:

Despre Cristian Ionescu – Scrisoare deschisă către Biserica Baptistă Betel din Timișoara

Mai mult, am făcut un efort considerabil și m-am deplasat de la Oradea la Timișoara în 25 mai pentru a protesta public față de prezența lui Cristian Ionescu la microfonul uneia dintre bisericile baptiste de renume din România:

Voci (ne)clare – Seară penticostaloidă la Clubul Baptist Betel Timișoara

În Anul Reformei – 500 de ani de la protestul public al lui Luther -, care coincide în mod providențial cu protestele din ianuarie / februarie din România, împotriva corupției din structurile de autoritate ale statului, sîntem nevoiți să recunoaștem că nu există corupție doar în guvern și în parlament, ci la toatele nivelurile societății, în toate domeniile, inclusiv în instituţiile confesionale.

Reforma, mai ales în spațiul religios, începe de la loialitatea față de adevăr și continuă cu prețul plătit pentru tipul acesta de loialitate – Isus răstignit, Ioan Botezătorul descăpățînat, Luther urmărit pentru a fi ucis, Wilberforce urît de latifundarii proprietari de sclavi, Wurmbrand 14 ani de închisoare.

Anul acesta, declarat Anul Reformei, ar fi o perioadă tocmai potrivită pentru ca evanghelicii și penticostalii să fie mult mai interesați de ceea ce le spune CONȘTIINȚA – sentimentul lăuntric de bine și rău pe care-l avem cu toți este, așa cum susține Lewis, o dovadă convingătoare despre un Dumnezeu personal care și-a lăsat amprenta asupra a tot ce a creat – și mult mai puțin interesat de reputația lor.

Cristian Ionescu este exact tipul liderului penticostal mediocru, dar arogant și activist nonideatic – cea mai celebră dintre numeroasele sale gafe publice fiind sintagma „festival al Satanei” cu privire la Conferința Peniel Oradea din 2011 – lider care i-a făcut de rîs pe penticostali în mai multe rînduri:

Cum îi face de rîs Cristian Ionescu pe penticostali în spațiul public

Iar te faci de rîs, Cristian Ionescu…

Chiar dacă stau pitiți în ghetourile lor pocăiești, evanghelicii și penticostalii români nu se pot feri de acuzele publice referitoare la evenimentele lor publice, care au devenit un surogat pentru viața spirituală autentică.

Semnalele care au fost date în spațiul public, pe Internet, de-a lungul anilor, despre decăderea spirituală a evanghelicilor și penticostalilor români în ultima parte a perioadei postdecembriste (2000-2017) ar trebui să vă facă să luați în considerare o strategie mult mai sănătoasă pentru viitor.

Oricine are minime cunoștințe despre mediul confesional evanghelic românesc actual, fie și numai din faptul că baptiștii i-au pierdut pe Iosif Țon și Cristian Barbosu iar penticostalii pe Vladimir Pustan și Florin Ianovici poate trage concluzii alarmante.

Nu Cristian Ionescu este vreo luminiță de la capătul tunelului. Dimpotrivă! Cristian Ionescu e mai degrabă cel despre care s-a inventat vorba: Ultimul să stingă lumina…

În numele adevărului (care ne face liberi, dar mai întîi ne face să ne simțim mizerabili, cum spunea cineva),

Alin Cristea, 49 de ani, Oradea

Nepotul lui Gligor Cristea, unul dintre pionierii credinţei baptiste în România

Editorul blogului România Evanghelică (49.000 de postări) și al altor 100 de bloguri

Editorul revistei electronice România Evanghelică

Editorul revistei Oradea Evanghelică

Mogulul blogosferei evanghelice

Licențiat în teologie baptistă (Institutul Biblic Emanuel Oradea, 1999, cursuri la zi)

Licențiat în topografie minieră (Institutul de Mine Petroșani, 1993, cursuri la zi)

Președintele Asociației Thymos – 10 ediții ale Premiilor Thymos pentru bloguri evanghelice

“Evanghelicul român cu cea mai mare vizibilitate pe Internet” (Răsvan Cristian Stoica, 2011)

„Patriarhul blogurilor evanghelice” (Corneliu Constantineanu, 2014)

„A guru of media” (Sebastian Văduva, 2015)

„Arhivarul evanghelicilor romani” (Cătălin Dupu, 2015)

„Cel mai bun jurnalist creştin al momentului în România (Mihai Chiriguţ, 2006)

“Cel mai cu vechime jurnalist evanghelic în spațiul virtual” (Daniel Bulzan, 2007)

„Merită cu prisos titlul de Evangelical Media Champion (Mihai Ciucă, 2007)

„Prin intermediul internetului a trimis mii de mesaje informative creştinătăţii române din întreaga lume (Caius Obeada, 2007)

„Alin Cristea are un stil aparte de a spune lucrurile, șocant pentru mintea noastră de evanghelici, neevlavios de multe ori, dar este unul dintre puținii oameni care au imaginea de ansamblu asupra mediului evanghelic online…” (Laurențiu Balcan, 2014)

Alin Cristea

Referințe

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu