Bă, pocăiților, scrieți corect românește (1.476) – Onisim Botezatu

onisimbotezatu.wordpress.com/2018/11/22/in-ziua-mortii-se-cunosc-prietenii-vietii

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Bă, pocăiților, scrieți corect românește (1.476) – Onisim Botezatu

  1. Stimate domn. Este adevărat că am strecurat o greșeală pe care mi-o asum. Dar dumneavoastră cât de plastică și corectăvi se pare formula de adresare: „Bă, pocăiților?” Este doar o întrebare. Cu mult respect!

    Apreciază

    • Alin Cristea zice:

      In discutie nu e… ce fac eu.

      In discutie e idiotenia pocaitilor – rubrica ajunsese, acum un an, la nr… 1.476!

      Acum, in 21 noiembrie 2019, a ajuns la nr… 1.847!

      Nu prostii ne-au nenorocit patria, ci idiotii – multi oameni deloc prosti care au luat decizia, in mai multe rinduri, sa gindeasca si sa actioneze, iresponsabil, resentimentar, ca niste prosti.

      Apreciază

      • Numai în conversația dvs de mai devreme sunt 19 greșeli gramaticale grave. Ex: „rinduri” în loc de „rânduri”, „gindeasca” în loc de „gândească”. Diferența este că eu păstrez decența și respectul față de dvs. În primul rând că nu vă acunosc. S-ar putea să fiți un om deosebit.

        Apreciat de 1 persoană

  2. Multumim! O seară minunată.

    Apreciază

  3. Alin Cristea zice:

    1. Nu sint 19 greseli gramaticale (grave). Nu am folosit diacriticele. Daca foloseam, scriam rînduri, nu rânduri. Asa ar fi scris si Andrei Plesu, Theodor Paleologu, Marius Cruceru, ca sa dau doar citeva exemple. Cele 19 greseli gramaticale nu ar fi fost… grave. Ca unul care am ajuns cu rubrica „Ba, pocaitilor, scrieti corect romaneste” la nr. 1.847, stiu FOARTE BINE care sint greselile gramaticale grave si mai putin grave pe care le fac in spatiul public pocaitii ignoranti si aroganti.

    2. Nu e nici o… diferenta. In discutie nu e nici un fel de decenta si respect. Eu nu respect nici ignoranta, nici aroganta. Le sanctionez, de ani buni.

    3. Comentatorul Onisim Botezatu pare ca nu stie cine sint. Foarte rau dca nu stie.
    “Evanghelicul român cu cea mai mare vizibilitate pe Internet” (Răsvan Cristian Stoica, 2011)

    „Patriarhul blogurilor evanghelice” (Corneliu Constantineanu, 2014)

    „A guru of media” (Sebastian Văduva, 2015)

    „Arhivarul evanghelicilor romani” (Cătălin Dupu, 2015)

    „Cel mai bun jurnalist creştin al momentului în România (Mihai Chiriguţ, 2006)

    “Cel mai cu vechime jurnalist evanghelic în spațiul virtual” (Daniel Bulzan, 2007)

    „Merită cu prisos titlul de Evangelical Media Champion (Mihai Ciucă, 2007)

    „Prin intermediul internetului a trimis mii de mesaje informative creştinătăţii române din întreaga lume (Caius Obeada, 2007)

    „Alin Cristea are un stil aparte de a spune lucrurile, șocant pentru mintea noastră de evanghelici, neevlavios de multe ori, dar este unul dintre puținii oameni care au imaginea de ansamblu asupra mediului evanghelic online…” (Laurențiu Balcan, 2014)

    „Alin Cristea a stârnit (mereu) mai mult interes decât toți politicienii care au trecut (sau nu) prin UEO [Universitatea Emanuel Oradea]” (Marius Teodoru, 22 octombrie 2014)

    „Alin imi plac la nebunie mesajele tale teologice ce proving din enciclopedia experientei tale, imi plac ca nu sunt biased, nu ai nici o influenta, you go sola Scriptura! Mi-ar place sa citesc o carte teologica marca Alin Cristea, teologie pura.” (Felix Macovei, 21 august 2017)

    „Alinierea gandirii cu exprimarea verbala/in scris. Nu am intalnit pe nimeni care sa fie atat de deschis sa descrie ce gandeste (poate pentru ca ei considera ca e nepotrivit sau nu e relevant)…dar asta inseamna sinceritate si in parte, umblare in lumina.

    Noi…restul..ne fortam la o piosenie de suprafata (I’m still fighting with it)” (Darius Ile, 6 iulie 2017)

    „Cred ca, prin ce faci tu, reusesti sa aduci un echilibru, intr-o zona extrem de dezechilibrata.

    Din ce observ eu, mare parte din evanghelici se arunca in exprimari, pompoase, nerealiste, uneori false ( fie pe fond de necercetare sau lipsa de cultura fie pentru a manipula) si altfel de lucruri de acest gen. Ori tu ai darul de a aduce cu picioarele pe pamant astfel de manifestari…” (Corneliu Paraschiv, 21 decembrie 2017)

    „Alin Cristea, neobosit luptător al lui Hristos in mediul virtual.” (Emanuel Adrian Sârbu, 29 octombrie 2019)

    4. Inca o data: in discutie nu e ce fac eu, ci ce fac pocaitii (ignoranti si aroganti).

    Apreciază

Lasă un comentariu