Daniel Gorgonaru: Lumea ar trebui să devină un loc mai bun după dispariţia lui Fidel Castro, un dictator care şi-a supus poporul timp de peste 40 de ani la foamete, întuneric şi represiuni sângeroase

„Moartea lui Fidel Castro a adus încă o dată în discuţie modul în care opinia publică şi liderii politici ai unor ţări democratice se raportează la cele mai sângeroase regimuri apărute în terifiantul secol al XX-lea: fascismul şi comunismul.

Observăm încă o dată, stupefiaţi, că se fac diferenţe între fascişti şi comunişti, în favoarea celor din urmă. Hiltler şi Stalin, Franco şi Castro, Musollini şi Mao, nu sunt judecaţi la fel. Fabricile şi hidrocentralele construite de dictatorii comunişti (locuri în care au murit milioane de deţinuţi politici) sunt considerate realizări, în timp ce autostrăzile şi liniile de cale ferată realizate de fascişti sunt acte criminale. Ni se induce ideea că zecile de milioanele de deţinuţi politici omorâţi în URSS, China, România, Cuba, Coreea de Nord, Vietnam, Cambodgia sunt mai puţini relevanţi decât victimile de la Auschwitz. Marea realizare a regimurilor comuniste, alfabetizarea maselor, ne este prezentată de unii politicieni occidentali de stânga ca un progres social, deşi a fost însoţită de eliminarea fizică a milioane de intelectuali.”

http://adevarul.ro/news/eveniment/nu-exista-rai-dictatori-1_583d7d755ab6550cb8f5a826/index.html

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s