Din epoca magnificului Ilie Bolojan (32)

Cosmin Jurcan, de peste 12 ani consultant independent, la Parlament și Guvern, pentru integrarea persoanelor cu dizabilități, menționează, într-o postare amplă, cîteva dintre deficiențele administrației Bolojan în legătură cu persoanele cu dizabilități:

– Cele 150 de secții de vot din municipiul Oradea, din cele 72 de locații, nu oferă acces pentru cele ca 9000 de persoane cu dizabilități, împreună cu familia, să își exercite acest drept constituțional.

– În Primăria Oradea nu există rampă de acces și semnalistică tactilă pentru persoanele cu dizabilități. Accesul la lift se face doar pe bază de cartelă. Există o toaletă accesibilă, pe care de fapt o folosesc angajații care nu au handicap.

– Din cele 10.000 de persoane cu dizabilități, doar 980 lucrează, aceasta datorită infrastructurii precare oferite de guvernarea Bolojan în oraș, dar și de parcurile industriale unde se află companiile.

– Infrastructura actuală nu suportă angajarea celor 100 de studenți cu dizabilități care studiază la Universitatea Oradea, dacă aceștia mâine ar dori să se angajeze .

Vezi:

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s