Cazul Florin Ianovici (1) – Un comentariu pe Facebook (16.04.2017)

Cazul Florin Ianovici umbrește aceste sărbători.

Probabil ar trebui să spunem mai bine: Necazul Cultul Penticostal…

După ce baptiștii i-au pierdut pe Iosif Țon și Cristian Barbosu, penticostalii i-au pierdut pe Vladimir Pustan și Florin Ianovici.

Nu e vorba doar de niște Cazuri, e vorba de un… Fenomen.

În repetate rînduri am atras atenția asupra mediocrității liderilor naționali ai instituțiilor baptiste și penticostale.

Pe un cont Facebook intitulat Cultul Creștin Penticostal Din Romania, dar mă îndoiesc că este pagina oficială a instituției cu acest nume (miercuri se va întîlni conducerea Cultului Penticostal pentru a decide cum va racționa în Cazul Florin Ianovici), am făcut un comentariu, înainte de a pleca la slujba de Înviere la Biserica Baptistă Providența.

Dana Nela: Dumnezeu la judecata nu ne întreabă din ce cult am facut parte. Ne întreabă cât am fost de buni. Cultul este o afacere omenească. Un plan pus de om.Cultul este nimic.

Alin Cristea: Aici se face o confuzie uriasa. Cultul nu are exclusivitate in ceea ce priveste identitatea crestina, dar cultul are un rol foarte important in ceea ce priveste identitatea comunitatilor crestine. A spune „Cultul este nimic” e o mare timpenie. Cultul are un rol important pe mai multe paliere, inclusiv relatia cu statul. Penticostalii nu au fost recunoscuti de stat decit dupa 1948. Baptistii au fost reecunoscuti inainte, dar in timpul dictaturii antonesciene bisericile baptiste au fost inchise, iar botezurile se faceau in ascuns, la riu, seara. Interventiile confratilor americani si europeni au contat imens, mai ales ca in perioada interbelica au fost prigoane din partea bisericii ortodoxe majoritare. Dar erau reprezentantii unor institutii si discutau cu reprezentantii unor institutii din Romania.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cazul Florin Ianovici (1) – Un comentariu pe Facebook (16.04.2017)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s