Din istoria blogosferei evanghelice – 29 iulie

2011 – Dionis Bodiu: Beni Fărăgău citeşte bloguri

„Beni Fărăgău are dreptate. Blogosferica evanghelică românească nu este un spaţiu onorant pentru identitatea noastră creştină. Ne facem de râs pe bloguri. Ne devorăm unii pe alţii cu o sălbăticie înfiorătoare.”

2012 – Teofil Stanciu: Autori despre care nu știu cum să scriu – cazul Steinhardt

„Orice lectură a lui Steinhardt îți furnizează încă vreo câteva nume de referință pentru gândirea creștină, pentru literatura de calitate, pentru filme de referință. Mai interesant e faptul că, în lucrurile esențiale, se întâlnește cu gânditori de calibru de diverse confesiuni fără să se resimtă undeva animozitatea granițelor care ne sunt îndeobște atât de dragi. Îi citează pe Kierkegaard, pe Karl Barth, pe Simone Weil, pe Leon Bloy, pe Paul Claudel, pe Luther, pe Calvin etc.

Mărturisesc că orice fragment luat la întâmplare din Jurnal mi se pare o sărbătoare, o plimbare în aer curat, o trezire la realitate.”

2014 – Nick Vujicic: De neoprit (9)

de-neoprit-180

De neoprit – Nick Vujicic, Editura Scriptum, Oradea, 2014, 223 p.

„A doua sursă majoră de inspiraţie pe care am găsit-o în Liberia a fost o femeie ca Maica Tereza, o lideră și o slujitoare creștină cu o influență incredibilă. Poate că vei fi surprins să auzi că ea era politiciană într-o țară notorie pentru corupția ei. La început am fost neîncrezător, dar la fel mulți alții din diferite părți ale lumii am descoperit repede că Ellen Johnson Sirleaf nu era la fel ca tiranii și șefii militari care au precedat-o în Liberia. […]

Dacă ar fi să devin vreodată preşedintele unei ţări, aş vrea să fiu ca ea. Preşedinta Sirleaf este o femeie a lui Dumnezeu care crede într-o filozofie pe care aș rezuma-o astfel: „Nu întreba ce poate Dumnezeu să facă pentru țara ta, ci întreabă-L mai degrabă pe Dumnezeu ce poate să facă țara ta pentru El.” (p. 184-190)

2015 – Alin Cristea: Cronica Evanghelică

Peste 300 de intrări – sînt enumerate, în ordine cronologică, diverse evenimente din istoria evanghelicilor români.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s