Cît de dezgustători pot fi pocăiții? – Cazul Toni Berbece

„Preoteasa Lunii de la Untold…”, „Inchinare demonică la Untold?!?”, „Virusurile vin si pleacă, dar Biserica lui Hristos rămâne în veac…”, „Iată de ce creștinii conservatori nu pot fi comparați cu talibanii…”, „Apel la rugăciune contra unei “dictaturi” sanitare…”, „De ce Biserica e mai importantă decât Teatrul/Sala de spectacol…”, „Voi ati vorbit vreodată cu o fată distrusă de videochat?”, „Muzică închinată Diavolului la Eurovision”, „Ce zice Biblia despre “școlile de vrăjitorie””, „Doamna Clotilde, vă rugăm scoateți “dracii” din Primărie…”, „Cum să-i ajutăm pe cei munciți rău de un drac…”, „Cum am refuzat o invitatie într-un club de striptease” – doar cîteva titluri, doar din anul acesta, de pe blogul lui Toni Berbece.

Pocăiții NU răscumpără vremea. Toni Berbece, cu subiectele lui spectaculare, cu stilul lui superficial, dar emfatic, e un exeplu evident al neghiobiei din ghetoul pocăiesc, dominat de devoționalism superficial, populist, antiintelectualist și nonteologic.

La fel cum dezgustătoarea Coaliție pentru Familie nu a reușit să converseze cu societatea românească, Toni Berbece practică un stil dezgustător (de agresiv și indolent) în perimetrul public.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s