Alin Cristea: De toate (68)

– Azi am simtit ca niciodata invidie vazind relatiile de prietenie si de partasie ale celor veniti, la aniversarea de 20 de ani a Fundatiei JUBILATE, din toata tara – Iasi, Suceava, Bucuresti (8 persoane din familia Mihai, dar si altii), Bistrita, Gherla, Cluj, Arad si, desigur, Oradea.

Am observat, mai bine ca niciodata, caracterul sectar al celor care s-au alipit de JUBILATE de-a lungul anilor – ma refer atit la aspecte pozitive, cit si la unele negative.

As fi putut sa ma integrez, avind in vedere ca ii cunosc pe destui de mai multi ani, plus ca nu mi-am pierdut reflexele dobindite in ghetoul pocaiesc. Dar nu am vrut.

Stiu acum, pe pielea mea, cum se simteau vecinii in vremea comunismului, ne invidiau ca aveam rude in strainatate sau, cel putin, aveam o comunitate REALA – mergeam la biserica duminica dimineata si dupa-masa si in timpul saptaminii, plus la repetitii de cor, de orchestra (sau de fanfara).

Apoi au venit ajutoarele la inceputul anilor ’90. Alt motiv de invidie, dar si de cearta (s-a zis: Ceea ce n-au reusit comunistii, au reusit ajutoarele – sa-i dezbine pe pocaiti; intr-un fel asa a fost, dar cearta este in fiinta umana de la Cain si Abel.)

E evident ca eu, cu pletele mele actuale si barba luuunga, cu cruce pe piept (unul dintre pacatele fundamentale in ghetoul pocaiesc), nu vreau sa fiu identificat ca pocait.

Ci ca crestin, urmas al lui Hristos.

Cele trei decenii de libertate au aratat ce este frumos in ghetoul pocaiesc, dar si ce este urit.

Ceea ce este trist e conceptia sectara, autoreferentiala, conform careia „TOT ce e la noi e frumos.” (Tot ce e la altii e urit.)

Sa nu vezi frumosul la altii e un virus al omenirii al naibii de rezistent…

– Toti sintem ticalosi, dar conteaza enorm cantitatea… (Toti sintem in sant, dar unii dintre noi privesc spre stele. – Oscar Wilde)

– Biserica cu pietre vii e SUBORDONATA Imparatiei si planul de rascumparare, revelat INAINTE de aparitia pietrelor vii (din secolul intii d.H.).

– Dispretuiesc enorm tot ce are lumea. Astept veacul ce va sa vie.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Alin Cristea: De toate (68)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s