Rebeliunea și Providența

Din perspectiva teologiei crestine, a fi preocupat de sine tine de esenta rebeliunii fata de divinitate.

Crestinii preocupati / prea ocupati de sanatatea lor, de familia lor, de cariera lor, de reputatia lor sint intr-un mare pericol spiritual, care are de a face cu pervertirea Caii.

Nick Vujicic s-a nascut fara miini si picioare. Are o sotie frumoasa si 4 copii. Dumnezeu nu i-a dat miini si picioare, dar i-a dat puta.

Sergiu Nichescu a ramas fara miini la 10 ani. Dumnezeu i-a dat sotie si 3 copii.

La virsta de 2 ani si jumatate, in urma unei meningite, Vasile Adamescu si-a pierdut vazul si auzul (ca atare, nu a invatat nici sa vorbeasca). In 2013, presedintele Romaniei, Traian Basescu, l-a decorat cu Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler, in semn de apreciere pentru inalta sa tinuta morala, pentru profesionalismul si daruirea de care a dat dovadă, la catedra Liceului de Nevazatori din Cluj-Napoca, ajutind mai multe generatii de persoane cu dizabilitati sa isi faureasca o cariera in cadrul societatii.

Joni Eareckson e una dintre cele mai cunoscute persoane din lume. Dupa accidentul din 1967, in 50 de ani a avut o viata extrem de bogata. A scris peste 40 de carti.

Maica Tereza a ramas un simbol al dedicarii fata de oropsitii sortii.

Mersul la biserica duminica (dimineata) nu are sens fara lepadarea de sine, urmasii lui Hristos trebuie sa-si ia crucea in fiecare zi (nu doar in Saptamina Patimilor), contractul cu divinitatea e in strinsa legatura cu iubirea semenilor (si a dusmanilor).

Mareata Providenta face ca, in gindirea teologica si teleologica, preocuparea naturala pentru sine sa fie transformata in preocuparea pentru altii. Nu pentru ca ar merita ceva din partea noastra, ci pentru ca NOI nu meritam nimic din partea Providentei.

Rascumpararea sufletului genereaza transformarea comportamentului, in registru escatologic.

Sufletul unui crestin nu mai poate fi conceput in dimensiunea individualista, ci ca PERSOANA, cu dimensiuni identitare transmundane, cosmice, escatologice.

„Vie Imparatia Ta” e o supraideologie care invadeaza teritoriul dracului, rapindu-i persoana dupa persoana, dupa voia placuta si desavirsita a Sfintei Treimi.

A da un pahar de apa IN NUMELE LUI ISUS are semnificatii vesnice.

Pina si lecturarea acestui mesaj tine de Providenta, care e in permanenta lupta cu Rebeliunea.

http://www.facebook.com/alin.cristea.9

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s