Dan Tăpălagă: O nouă față a războiului hibrid? Cum se umflă artificial mișcarea conservatoare, anti-LGBT în România

„Sunt cel puțin trei momente în care s-au văzut efectele campaniei intense anti-LGBT duse la nivel european. Primul, adoptarea raportului Matic în Parlamentul European. Mai mulți liberali reprezentând aripa ultra-conservatoare din partid au propagat în spațiul public o manipulare sinistră, potrivit căreia ”s-a votat legea care le permite bărbaților să nască”.

Reacția liberalilor l-a făcut pe Klaus Iohannis să pară mai puțin european la Bruxelles. Discursul lor îi plasează pe liberali mai aproape de AUR și de tradiționaliștii din PSD.

Al doilea moment a fost decizia premierului de a îngropa tema educației sexuale în școli. Premierul Florin Cîțu a anunțat că pe 22 iunie că Ministerul Educației și va introduce de anul viitor ”educația pentru viață”, iar părinții își pot retrage copiii, ca la religie.

„Educația pentru viață”, o cedare în fața grupărilor religioase din PNL, ar urma să fie predată la gimnaziu și la liceu și va include educația sexuală, juridică, rutieră, pentru alimentație sănătoasă.

Altfel spus, o temă generoasă a fost compromisă din cauza alegerilor interne. Premierul Cîțu s-a temut că va pierde susținerea grupării conservatoare, foarte influente în PNL, prin urmare a sacrificat educația sexuală pe altarul intereselor de partid.

Al treilea ecou al valului conservator ridicat de populiștii Europei s-a auzit recent din gura liderului PNL. Orban de la București a vorbit, duminică, la Bacău, pe limba lui Orban de la Budapesta, despre valorile tradiționale ale românilor, familie, biserică, despre partenerii de coaliție care nu jură cu mâna pe Biblie și nu fac semnul crucii.

Președintele PNL s-a cățărat pe valul conservator tot mai agresiv, extrem de prezent nu doar în partidul său ci și pe rețelele de socializare și în comentariile la articolele despre comunitatea LGBT.”

O nouă față a războiului hibrid? Cum se umflă artificial mișcarea conservatoare, anti-LGBT în România

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s