Alin Cristea la 54 de ani: Afirmații și contraafirmații (41-50)

41
Cum să nu-mi amintesc, la sfîrșitul zilei de 3 iulie 2012, cea mai neagră din istoria postdecembristă a României, expresia din Psalmul 2 – „Cel ce șade în ceruri rîde”? Sau, mă rog, pentru socialiști, butada lui Allen Woody: „Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să rîdă, spune-i ce planuri ți-ai făcut.” (2012(

42
Viaţa e precum pepenele din frigider – dacă nu e dulce, măcar te răcoreşte. (2015)

43
Muzica e un concept atît de pervertit încît, înainte de a-l folosi, trebuie să ținem cîte o conferință despre cîmpul semantic… (2013)

44
Oamenii scriu poezie pentru a exprima nu doar ceea ce simt, ci și ceea ce ar fi trebuit să simtă. Nu doar teologia poeziei contează, ci și teleologia ei.

45
Nu majoritățile fac reforme în istorie. (2017)

46
Sîntem povesti, nu doar amintiri. (2017)

47
Îmi iau în serios conflictele, sînt mai importante decît lipsa lor. (2017)

48
Felul în care reacționăm la succes e mai important decât succesul în sine. (2017)

49
Ioan Botezătorul nu a făcut echipă cu nimeni, Isus l-a numit însă a fi cel mai mare între cei născuți din femei. (Omul ăla care mînca lăcuste era ciudat de-a binelea și nu prea îl interesa vreo strategie de marketing.) Vremurile în care trăim sînt dominate de (in)cultura echipei și a succesului dobîndit prin competiție (sau prin plagiat), în detrimentul actului sacrosanct al loialității față de adevăr. Nu de echipe duce lipsa România, ci de loialitate față de adevăr. Nu zicea și grecul că, în prietenie, gradul primordial de relaționare are de a face cu adevărul, nu cu vreun prieten? (2016)

50
Nu există săpun pentru spălarea sufletului. Doar sînge. Al lui Hristos. Sacrificiu și Putere (dunamis). Timpul Cronos răscumparat în Timpul Kairos însîngerat. Escatonul coborît în terestru ca Aperitiv al Ospățului care va să vie. Istoria se dezumflă, îngerii mai trag o raită în jurul Terrei. Umanoizii au nostalgia Edenului, dar Noul Ierusalim va depăți orice așteptări. (2017)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s