1. În mai 1948, în ajunul înființării noului stat evreu, au avut numeroase dezbateri cu privire la numele pe care acesta trebuia să-l poarte. Părea evident că trebuie să i se spună ‘Iuda’, totuși, în cele din urmă s-a optat pentru ‘Israel’. – Enciclopedia Iudaismului, 2006
2. În 14 mai 1948 David Ben-Gurion și Consiliul Poporului Evreiesc declară înființarea statului Israel, după ce, în 29 noiembrie 1947, ONU votase împărțirea statului Palestina într-un stat arab și unul evreu, cu Ierusalimul sub control internațional.
3. Evreii practică iudaismul, care include o diversitate de manifestări religioase. În Israel, 7% dintre evrei sunt ultra-ortodocși. Ortodocșii reprezintă 15% din evreii israelieni, în timp ce evreii „tradiționali” reprezintă 32%. De departe, cel mai mare segment de evrei din Israel sunt cei care se identifică ca fiind seculari.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Israel
4. Israelul este una dintre țările cu cea mai mare speranță de viață din lume.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Israel
5. Golda Meir (1898-1978) a fost prima femeie din Israel și a treia din lume care a ocupat funcția de șef de guvern. Golda Meir a condus Israelul în ultimii ani ai Războiului de uzură și în zilele Războiului de Iom Kipur.