REZIST – 7 martie 2017

Rareș Bogdan: …românii extraordinari ai începutului de an, care au reaprins flacăra civismului…

http://evz.ro/romania-intre-necesitatea-corectiei-prin-justitie-si-abuzuri.html

Emilian Isăilă: Lupta dintre partida pro-coruptie si cea anti-coruptie e o continuare a unei confruntari incepute in data de 25 ianuarie 1990, momentul in care Ion Iliescu isi anunta participarea la alegeri si transforma Frontul Salvarii Nationale in partid politic, partid ce avea la dispozitie toate resursele si infrastructura PCR. Ceilalti nu aveau nimic.

http://www.ziare.com/politica/revolutia/dosarul-revolutiei-de-ce-psd-e-inca-asociat-cu-ciuma-rosie-1456550

Mihnea Dumitru: Nu avem educaţia necesară pentru implicare politică, suntem tributari unei gândiri de turmă şi nicidecum de responsabilitate socială individuală, nu ştim să construim. Ne plângem, dichisiţi în Piaţă, gata de selfie şi #principii, dar ne aşteptăm de la alţii, tot cam aceiaşi, să o facă.

http://adevarul.ro/news/politica/dam-guvernul-jos-mai-talente-1_58be57055ab6550cb818037f/index.html

Maratonul Civic REZIST

Dan Tăpălagă: Generația protestului eficace a declanșat în anul de grație 2017 Revoluția de Urgență.

Mihai Maci (2017):  Ceea ce s-a întamplat în februarie e un lucru care, după cum spuneau grecii, e „deinos”, adică în același timp e ceva miraculos și îngrozitor. A fost o manifestare a unei demnități ultragiate a unor oameni care au ieșit să spună că nu le-a mai rămas decât asta, dar că peste asta nu se poate trece decât trecând peste viețile lor.

Cezar Marksteiner-Ungureanu: Pentru prima dată în ultimii zece ani, Patriarhia Română nu mai privește cu răceală la starea cetății, ci începe să sancționeze public corupția.

Michael Ignatieff, rectorul Universităţii Central Europene (2019): Hotărârea cu care românii au stat în ploaie şi frig inspiră toată regiunea.

Ana Blandiana (2018): Protestele sunt singurul mijloc de dizolvare a umilinţei, care altfel ne-ar mortifica celula sufletului colectiv pentru alte decenii.

Radu Vancu (2018): Doar piețele României pot salva România.

Doru Radosav (2018): Manifestanții au demonstrat, începând cu 2017, că ei sunt România cu un acut sentiment al demnității și cu un spirit justițiar de neînvins

Teofil Stanciu (2018): Protestele au adus în atenția publicului o seamă întreagă de lucruri de care va trebui ținut cont pe viitor: protocoale, dosare inventate, abuzuri, legături subterane între politică, justiție și servicii.

Andrei Mușetescu (2018): Rareori mișcările civice de protest se nasc din revendicări minore sau din teme marginale. Protestele civice masive și de durată reprezintă, astfel, mesaje directe referitoare la disfuncții, rătăciri și erori ale guvernanților. Iar aceștia ar trebui să fie recunoscători pentru că există și asemenea mecanisme de alertare!

Alin Cristea (2019): Ieşim în stradă pentru a ne revendica umanitatea, cetăţenia şi convieţuirea. Cultura protestului (care exista atît de vie în țările occidentale) e mai importantă chiar și decît votul.

Violeta Vlad (2019): În acești doi ani pot să spun ca am învățat ce înseamnă puterea celor cu spirit civic.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s