Minciuna lui Caius Obdeadă

„La noi avem cazul lui Iosif Ton și abaterea doctrinară în contextul Baptist.”

https://www.facebook.com/caius.obeada/posts/3515644025179761

Afirmaţia de mai sus este FALSĂ.

Comunicatul Consiliului Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România din decembrie 2010, în care se afirmă, abuziv, că „aderarea lui Iosif Ţon la mişcarea religioasă Străjerii reprezintă o lepădare de învăţătura şi practica baptistă cu privire la Persoana şi lucrarea Duhului Sfânt al lui Dumnezeu” nu conţine referiri la Mărturisirea de credință a baptiştilor din România, nu conține precizări doctrinare şi nu menționează nici un articol din Statutul Cultului Baptist.

Atunci, în decembrie 2010, am precizat: Comunicatul Uniunii Baptiste este nul, la fel ca și deciziile menționate, întrucît nu are la bază documentele Uniunii Baptiste.

Vezi:

De ce Comunicatul Consiliului Uniunii Baptiste este nul

Despre manipulările mahărilor confesionali am scris an de an.

Acum 4 ani, Teofil Stanciu, cel mai bun eseist intre bloggerii evanghelici (blogosfera evanghelică conține peste 1.000 de bloguri în b. română), scria:

„Din păcate, UEO și BBEO și-au câștiga o nedorită reputație de locuri în care este apreciată obediența și în care se practică manipularea.”

UEO – Universitatea Emanuel Oradea
BBEO – Biserica Baptistă Emanuel Oradea

http://www.facebook.com/teofil.stanciu/posts/10154970933362349

„Abaterea doctrinară în contextul Baptist” a lui Iosif Ţon nu a fost dovedită.

Nu manipulatorul Paul Negruţ stabileşte abaterile dotrinare, ci MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ.

Unul dintre motivele pentru care afirm, de cîţiva ani, că postprotestanţii români se află în cel mai prost moment din istoria lor postdecembristă are de a face cu faptul că baptiştii nu au actualizat Mărturisirea de credință.

Au făcut modificări la Statut, dintre care cea mai rușinoasă este încălcarea dreptului de exprimare POLITICĂ – Art. 116 (3): Nu pot ocupa funcții de reprezentare sau de conducere în cult membrii partidelor politice.

Bine că în SUA pastorii pot ajunge în Congres (Dr. Raphael Warnock a fost ales în Senat din partea partidului democrat, fiind pastor al Ebenezer Baptist Church, biserica unde a fost pastor Dr. Martin Luther King Jr.), pot fi guvernatori sau pot candida pentru funcția de președinte al Statelor Unite (Mike Huckabee), în România un pastor baptist trebuie să stea la locul lui, după amvon. Și în bancă, la ședințele Comunităților regionale.

Clișeele mai mult sau mai puțin tîmpite din ghetoul pocăiesc (de care se care se folosesc pastori manipulatori precum Paul Negruț) nu doar că împiedică reformațiunea mediului confesional evanghelic, ci și contribuie la stagnarea țării, MULȚI pastori trebuind să găsească căi nu de puține ori neconformiste pentru proiecte diverse.

În perioada postdecembristă, Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România a avut 4 preşedinţi, FIECARE cu dublu mandat. Dar nu s-a învrednicit niciunul să purceadă la actualizarea Mărturisirii de credință.

MINCIUNA lui Caius Obeadă apare într-un context românesc complicat.

Cum am afirmat cu aproape un an în urmă, Cazul Nelu Ardelean e marele buboi care se sparge.

Nemernicul Caius Obeadă, în ianuarie 2021, la fel ca și nemernicul Vasile Taloș (în mai 2020) și nemernicul Daniel Brânzei de-a lungul anilor, are comentarii ignobile la adresa lui Iosif Ţon, ultimului mare mit al baptiştilor români, cea mai importantă figură din istoria evanghelicilor români, că ne place, că nu ne place.

Caius Obeadă adaugă numele lui Iosif Ţon, acuzat de eroare doctinară (sic!), lîngă două cazuri de imoralitate din contextul american: Jimmy Swaggart și Ravi Zacharias.

Fie și numai pentru această gafă merităm să-i arătăm obrazul nemernicului Caius Obeadă.

Cică: „Apologeții totdeauna au dezvăluit cea ce știu obiective, personal, care pot sa demonstreze ce scriu si gândesc.”

Tocmai asta nu a făcut nemernicul Caius Obeadă – nu a dezvăluit. Ci a ÎNVĂLUIT. Printr-o minciună.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s