George Arun: Metabolismul indus al „României profunde“

„Cele mai recente sondaje de opinie arată că atît președintele Iohannis cît și guvernul Orban sînt creditați doar de o treime din electorat. Este adevărat că au fost situații în care puterea politică împreună cu instituțiile subordonate s-a comportat ca și cum nu ar fi avut putere de decizie, în care bîlbele politice, birocrația și nepotismul au făcut victime. Costurile guvernării, atît cele obiective cît și cele inventate, vor fi decontate pe 6 decembrie.

Vom fi din nou la mîna „României profunde“. La mîna primarilor și a preoților, cei mai eficienți agenți electorali mai ales în situațiile de criză cum este aceasta prin care trecem. Asistații social care depind de primari laolaltă cu sfeștaniile din casă-n casă ale preoților vor decide noua organigramă a parlamentului.

Autismul comunitar este una dintre cele mai grave boli ale societății postdecembriste care suferă de trei decenii de lipsa terapeuților. PSD a cultivat întotdeauna, cu efecte dintre cele mai nocive pentru România, fesenismul, care se traduce cuvînt cu cuvînt prin „lasă-i să moară proști“.”

http://www.dw.com/ro/metabolismul-indus-al-rom%C3%A2niei-profunde/a-55744535

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s