Trumpiștii (3): Peter Costea

În mai multe rînduri, Peter Costea și-a îndemnat cititorii să-l voteze pe Trump. Ceea nu mi se pare o problemă.

Problema apare însă cînd Peter Costea susține că a-l vota pe Trump are de a face cu valorile creștine, libertate și o Americă puternică:

„Votați Trump! Votați pentru valori creștine, libertate și pentru o Americă puternică.” (03.11.2020)

De fapt, e exact invers:

1). Numele de EVANGHELIC a fost devalorizat de evanghelicii de curte ai lui Trump (dar istoria e mai lungă, trebuie pornit cel puțin de la The Moral Majority, din anii ’80, organiganizație politică asociată cu dreapta creștină și partidul republican).

Paula White e un ‘convingător’ exemplu toxic:

 

Valorile creștine pe care evanghelicii le-au promovat în societate au fost folosite ca un capital politic, iar evanghelicii s-au transformat în agenți propagandiști.

2). Numele lui Trump nu e asociat cu conceptul de libertate, ci cu cel de autocrație.

Numeroase exemple indică că Trump e un om periculos pentru democrația liberală și pentru partidul republican.

Titlurile unor articole recente, precum „Biden preşedinte: Decenţa, normalitatea, bunul simţ şi echilibrul revin la Casa Albă”, confirmă că mandatul lui Trump, deşi spectaculos, neobişnuit pentru politica americană, a fost unul care a produs daune libertăţii şi democraţiei liberale.

3). Administrația Trump NU a generat o Americă puternică. Dimpotrivă, multe decizii impardonabile ale lui Trump au generat conflicte și diviziuni care au slăbit SUA.

În mod nefericit, președintele SUA a devenit exponentul populismului deșănțat și al naționalismului (extremist).

Cu o atitudine permanent belicoasă, Trump s-a autoizolat, pierzînd colaboratori importanți. Ceea ce înseamnă că SUA a pierdut. SUA a devenit mai slabă, în raport cu valorile fundamentale ale libertății și democrației liberale.

Peter Costea își intitulează o postare din 11 noiembrie de pe contul său de Facebook: „Lovitură de stat mediatică în Statele Unite?”, în care ridică aceeaşi problemă ca şi Petru Lascău: „Pe 7 noiembrie, întreg globul a fost informat că dl Biden a câștigat alegerile prezidențiale din Statele Unite. Anunțul, însă, nu a fost făcut de cei care, constituțional vorbind, au autoritatea și obligația să îl facă.”

Voi folosi un acelaşi citat, al lui Laurenţiu Sfinteş, fost ziarist (presă scrisă, radio şi televiziune) şi diplomat militar, care scrie (într-un articol din 8 noiembrie, pe adevarul.ro):

„Într-o democraţie adevărată, câştigătorul alegerilor este anunţat de presă. Această putere în stat, uneori a patra, uneori mai în faţă, alteori…, este martora avizată a procesului de numărare a voturilor, care, la rândul lui, este transparent, uşor verificabil, cu comunicări permanente din partea celor îl desfăşoară. Pentru că, într-o democraţie adevărată, ceea ce este evident nu mai poate fi întors de către nimeni altcineva.”

„Ceea ce este evident” i-a făcut pe liderii politici ai lumii, ba chiar și pe unii republicani, să-l felicite DEJA pe Biden.

Ca şi irecuperabilul Mihail Neamţu, gureşul Peter Costea e în campanie electorală. Nu, nu pentru adevăr!…

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s