Trumpiștii (2): Cristian Ionescu

De mai bine de 2 luni, Cristian Ionescu, cunoscut gafeur penticostaloid, nu a avut vreo postare pe blogul său, devenit celebru o dată cu etichetarea Conferinței Peniel de la Oradea din 2011 ca „festival al Satanei” (din pricina unui singur incident din seria de evenimente).

Dar atît anul aceasta, cît și anii trecuți, Cristian Ionescu a avut postări evidente, în limba română și în limba engleză, de susținere a lui Trump.

Pe de o parte, Ionescu a recunoscut caracterul infect omului Donald Trump, dar pe de altă parte a exprimat clar poziția evanghelicilor:

„Îl avem pe Trump în America! Nu-mi place de el ca om și mănânc cinci kilograme de lămâi pe zi înainte să zic ceva bine despre el.

Dar Președintele Trump ne promovează valorile, dă ordine executive în favoarea acestora și, mai ales, blochează și anulează eforturile celor care ne stau împotrivă.” (06.11.2019)

Marcel Cosma, în articolul O chestiune de profit a subliniat şi mai mult motivele pentru care Ionescu are nevoie de 5 kg de lămîi:

„În 2016, la alegerile prezidenţiale, l-am votat pe Trump. Nu pentru că era cel mai bun candidat, ci de teamă. Amestecată cu silă, atât faţă de calitatea morală a personajului, cât şi a prestaţiei opozanţilor săi din campania electorală, la pachet cu aroganţa mass-mediei „mainstream” americane. De teamă — că dacă nu iese un candidat conservator, ţara se duce şi mai mult la vale. Economic, moral, prin negarea libertăţilor individuale. L-am votat ţinându-mă de nas, jurându-mi că la primul derapaj al viitorului preşedinte voi fi primul care va striga.

Ei, bine, n-am strigat. Din comoditate, de convenienţă. Să nu-mi antagonizez amicii mai mult sau mai puţin virtuali care l-au luat pur şi simplu în braţe ca pe un idol.”

Chiar dacă Ionescu nu a făcut efortul să comunice pe blogul său, a făcut-o pe contul său de Facebook.

Acum 2 zile, bunăoară, a făcut afirmații ideologiza(n)te:

Cică: „The media (traditional and social) was totally biased against the President! Even FoxNews failed miserably!”

Demonizarea presei e o pasiune mai veche a lui Ionescu, incapabil să participe la o dezbatere într-un perimetru public (decît cu clișee și sloganuri).

Sau: „The 2020 Election will go down as the most fraudulent event in the American history!

Cea mai amplă prezență a lui Cristian Ionescu este, însă, pe Credo TV (unde altundeva?), în 3 episoade – 695, 696, 697, fiecare de aproape o oră – ale seriei „Quo Vadis America, nu cumva spre drumul fără întoarcere?”

Cele trei episoade au fost postate în perioada 16-24 octombrie, doar primul depășind 10.000 de vizualizări.

În această serie Cristian Ionescu – impostor intelectual care nu reușește să stăpînească semnificația unor concepte, darămite să facă niscaiva clarificări, cum am arătat în alte ocazii – lansează tirade la adresa ‘pericolelor’ care pîndesc America (adică SUA, că în America e și Mexic – God Bless Mexic!).

Nu pot decît să fiu ‘complexat’ de potenţialul logoreic al magnificului analist Cristian Ionescu. Limbuția pastorilor penticostaloizi mă uimește de mulți ani.

Clișeele și sloganurile lui Cristian Ionescu fac parte din arsenalul trumpiștilor. Ele pot fi recunoscute și sancţionate.

Cel mai trist aspect al actualei perioade e că evanghelicii români trumpişti nu au nici cea mai mică intenţie să intre în dezbatere într-un perimetru public pentru a-și evalua afirmațiile și, mai ales, ATITUDINEA.

Spre deosebire de situația din SUA, unde apar numeroase articole atît în presa creștină (evanghelică), cît și în cea seculară, evanghelicii români nu au o revistă în care să dezbată principalele chestiuni de interes general.

Nemernicele tabloide NewsNet Creștin și Creștin Total contribuie la o atmosferă toxică, fără să dezbată afirmațiile preluate evident după bunul plac, nu după exigențele polemicii (teologice).

Evenimente precum Conferința Peniel din 2011, Cazul familiei Bodnariu din 2016, Referendumul urii din 2018, președinția lui Trump din perioada 2016-2020 și a doua candidatură din 2020 i-au oferit lui Cristian Ionescu ocazii suficiente pentru a deveni o figură publică gonflată ale cărei afirmații nu fac decît să exhibe aroganța (ignorantă) a acestui pastor român din Chicago.

A trebuit să recunosc, în ultimii ani, din nefericire, că Cristian Ionescu este un exponent al penticostaloizilor (și baptistomanilor) care nu prea au IDEI, dar au IDEOLOGIE.

„Orice cauză ideologică – îmbrăţişată necritic şi fără umor relativizant – sporeşte cantitatea de prostie, minciună şi răutate din lumea bipezilor pretins raţionali.” – Teodor Baconschi

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s