2016 – Alin Cristea: Evanghelicii americani între Donald Trump și Hillary Clinton

Franklin Graham, fiul lui Billy Graham (un invitat obișnuit al Casei Albe sub zece președinți americani, începînd cu Harry S. Truman, fiind supranumit „pastorul preşedinţilor” şi „pastorul Americii”), consideră că alegerile din 2016 sînt „cele mai dificile din timpul vieții noastre”.

Cu cîteva săptămîni înainte de alegerile din noiembrie, John Piper declara că Trump și Clinton ar trebui să se retragă din cursa prezidențială.

După ce Wayne Grudem l-a susținut pe Donald Trump, considerîndu-l, în iulie, „o alegere bună din punct de vedere moral”, avînd în vedere chestiuni precum avortul și libertatea religioasă, în octombrie a declarat că, din punct de vedere moral, nu există candidat prezidențial bun la aceste alegeri.

Philip Yancey s-a arătat uluit de faptul că evanghelicii americani îl susțin pe Donald Trump, care nu are de a face cu valorile credinței creștine.

Max Lucado, supranumit „Pastorul Americii”, care nu a susținut vreodată un candidat prezidențial, a avertizat încă din februarie despre lipsa de decență a candidatului republican.

Miroslav Volf consideră că Hillary Clinton reprezintă o variantă ceva mai bună, pentru cetățenii creștini, decît Donald Trump.

Albert Mohler şi Russell D. Moore îl resping pe Donald Trump, dar o resping și pe Hillary Clinton.

Pentru prima oară, The Christian Post şi-a prezentat poziția față de un candidat prezidențial, avertizînd că Donald Trump nu reprezintă interesele evanghelicilor și ar fi un lider periculos pentru țară.

Dar a o vota pe Hillary Clinton este un păcat grav

Evanghelicii americani nu vor vota „pentru”, ci vor vota „împotrivă”.

Cei care îl vor vota pe Donald Trump vor vota ÎMPOTRIVA lui Hillary Clinton, iar cei care o vor vota pe cea care are șansele să devină prima femeie președinte S.U.A. vor vota ÎMPOTRIVA unui bufon arogant și fără propensiuni creștinești.

God Bless America!

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s