Dan Mărginean: De ce cred că Donald Trump e un pericol pentru democrație

„Un individ mai degrabă slab dotat intelectual, cu un oarecare succes în afaceri – după ce a moștenit imperiul imobiliar clădit de tatăl lui -, mitoman, lipsit de empatie și de orice fărâmă de simț al ridicolului, dar cu mult tupeu și cu „școala vieții” făcută la zi, în jungla imobiliară a New York-ului, a reușit să devină cel mai puternic om al planetei.”

„Dușmanii preferați ai lui Trump pot fi și imigranții. În 2018, cel puțin 2.000 de copii au fost despărțiți de părinții lor, acuzați de trecerea ilegală a frontierei. Mulți dintre acești copii, minori, au fost ținuți în cuști, separate prin pereți de sârmă. Inamicii lui Trump sunt fi și musulmanii. Pe site-ul său de campanie, în 2015, Trump promitea că va interzice accesul tuturor musulmanilor pe teritoriul american. În ziua în care a devenit președinte, postarea respectivă a fost ștearsă. Trump a reîncălzit ciorba în 2017, când a semnat o ordonanță antiimigrație ce interzicea intrarea în SUA a cetățenilor din mai multe state preponderent musulmane. […]

Dușmanul preferat al lui Trump este, însă, presa, cea care nu-i laudă realizările și, mai rău decât atât, îi adresează mereu întrebări incomode. Știrile care nu-i convin sunt “fake news”, iar ziariștii obiectivi îl tratează “incorect”. Nu există miting electoral în timpul căruia președintele SUA să nu le vorbească suporterilor săi înfierbântați despre cât de răi sunt ziariștii, “cei mai răi oameni din lume”.

Pentru Trump, socoteala-i simplă: în momentul în care mass-media își pierde credibilitatea, articolele negative la adresa lui vor ridica semne de întrebare. Potrivit US Press Freedom Tracker, din momentul în care și-a anunțat candidatura la funcția de președinte, în 2015 și până la sfârșitul lui 2019, Trump a atacat presa în aproape 1.900 de tweet-uri. Adică, în medie, cel puțin o dată pe zi.”

http://republica.ro/de-ce-cred-ca-donald-trump-e-un-pericol-pentru-democratie-cum-se-poate-transforma-america-in-trump-inc

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s