Dumbrava minunată (373)

Viorel Pașca pe Facebook (11.10.2020):

„Inca de mic, visam ca atunci cand voi fi mare sa schimb lucruri in jurul meu, sa fiu util societatii si sa aduc un plus de mai bine in viata altora. Acum, privind in urma, simt bucuria visului implinit dar si regretul ca nu am putut si nu pot face mai mult si mai bine. Sper insa ca activitatea noastra va evolua, se va dezvolta odata cu trecerea timpului si vom putea fi de folos la tot mai multi oameni care au nevoie de ajutor.
Si in aceasta saptamana au fost trimisi 13 bolnavi la Dumbrava, din Bihor, Arad, Mures, Neamt,Timis, Olt, Satu Mare si Botosani, unii in stare foarte grava, doi dintre ei decedand la foarte scurt timp dupa ce au fost adusi.
De fapt au fost trimisi doar unsprezece, pentruca doi au venit singuri, trezindu-ne cu ei la poarta. Unul a lucrat in Bihor ca ingrijitor de animale la cineva, pana ce o vaca l-a lovit cu piciorul in cap fiind transportat de urgenta la spital.
Dupa externare, nemaiputand munci nu a mai fost primit la lucru asa ca a locuit pe strazile din Oradea pana ce a fost indrumat de cineva spre Dumbrava.
Va prezint in randurile de mai jos fragmente extrase din anchetele sociale ale unor bolnavi trimisi aici in aceasta saptamana, pentru a va face o idee despre situatia in care ajung unii oameni ca urmare fie a greselilor facute de ei insisi, fie de imprejurarile vietii sau nepasarea altora.

”… din cercetarile facute de noi, pacientul nu are acte de identitate, acestea fiind pierdute de el in urma cu mult timp. In urma identificarii facute de politie am aflat ultima sa adresa de domiciliu, unde nu mai locuieste nimeni care sa-l cunoasca pe pacient, deducand noi ca a fost doar primit in locatie cu multi ani in urma pentru a i se face acte de identitate. A lucrat in judetul Arad prin mai multe locuri ca ingrijitor de animale. In urma cu ceva timp i s-au amputat picioarele, fiind apoi internat in mai multe randuri la diferite unitati spitalicesti din judet. Nicaieri si niciodata nu s-a interesat nimeni de el. El insusi spune ca nu are pe nimeni si nu detine nici un fel de bunuri…”
Despre bolnava din Oradea decedata la doua zile dupa ce a fost adusa citim urmatoarele:
”… Din discutia cu pacienta aflam ca nu are acte de identitate, nu are card de sanatate, nu are familie, nu are casa, locuind de multi ani pe strazi…”
Nici celelalte referate nu difera prea mult de acestea, descriind starea precara de sanatate , lipsa locuintei si apartinatorilor celor trimisi la Dumbrava.
Nu ne ramane decat sa le oferim ingrijirea si adapostul de care au atata nevoie, multumindu-va in acelasi timp voua, tuturor celor care ne sustineti in ceea ce facem. Multumim si grupului de la Bistrita care ne-a ajutat la taiat lemne in acest weekend si celor de la Medias care ne-au vizitat din nou.
Multumim si lui Dumnezeu care ne poarta de grija, iar pana la urmatoarea noastra intalnire, fiti binecuvantati si fiti o binecuvantare.”

Despre DUMBRAVA în presă, pe Internet și la TV (2008-2017)

2017

Kanal D
Asa-i România!

ARSC (Agora for the Religious Societies and Communities): Interviu cu Viorel Pașca, la emisiunea „Miezul Vieții”, realizator: Cornel Dărvășan

2016

TVR 1: Cazul Dumbrava prezentat la emisiunea „Ochiul magic”
http://www.tvrplus.ro/editie-ochiul-magic-507879

2015

Foreign Policy România, Nr. 44: Top 100 FP România/ 2014 – oameni şi idei care mişcă ţara în bine

România Evanghelică (Alin Cristea): Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara
http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2015/03/08/viorel-pasca-unul-dintre-oamenii-care-misca-tara

2014

Digi 24: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/viorel-pasca-fermierul-care-si-a-transformat-casa-in-camin-pentru-127-de-oameni-ai-strazii-238959

Antena 1, emisiunea Observator: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil
http://observator.tv/social/un-barbat-din-dumbrava-judetul-bihor-sia-transformat-casa-in-azil-125304.html
https://www.youtube.com/embed/b7aVheNxgqw?version=3&rel=1&fs=1&autohide=2&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent

Vocea Transilvaniei: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost
http://vocea.biz/arhiva/povestea-bihoreanului-viorel-pasca-omul-care-ingrijeste-sute-de-persoane-fara-adapost-foto

Adevărul: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie
http://adevarul.ro/locale/oradea/Ingeruloamenilor-adapos-bihoreanul-viorel-pasca-opt-ani-slujba-persoanelor-abandonate-familie-1_53caac6d0d133766a892e0a3/index.html

2010

Lydia, Nr. 36: Interviu cu Florica Pașca

2008

Bihon: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava
http://www.bihon.ro/omul-lui-dumnezeu-din-dumbrava/news-20080723-02540511

POZE

2017 – DUMBRAVA – A 10-a casă

2015 – Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s