Postprotestanții față în față cu electoralele (5)

Cristina Olariu și Ioan Ciobotă (Timișoara) și Doru Lungu (Oradea) nu sînt cazuri separate de pocăiți gureși care calomniază un partid (USR), alături de ei sînt și alții, precum Cătălin Vasile (București), care scrie în dimineața postelectorală:

„Personal cred că singurul mare câștigător al acestui scrutin este USR-PLUS și nu mă miră mai ales că în multe locuri din țară nu prea a avut cu cine concura așa că iată-ne că după de 30 ani de democrație suntem din nou în situația de a fi “salvați”, nu de fosta nomenclatură și securitate ci de noua “stângă”, vârful de lance al neo-marxismului mioritic cu rădăcini adânci la Bruxelles.

Ceea ce mă îngrijorează nu este doar direcția spre stânga extremă pe care o ia România ci entuziasmul cu care creștinii români dau năvală în a se identifica cu ideologia stângistă a binomului USR-PLUS, grupare care în mod deschis și-a exprimat poziția pro-LGBT și pro-avort, în favoarea ideologiei de gen și a educației sexuale în educație și bineînțeles împotriva Bisericii.

Poate că ceea ce tocmai citiţi sunt cuvinte prea dure dar asta simt în aceste momente. Cred tot mai mult că suntem contemporanii unei lepădări de credință care a început de ceva vreme, vizibilă din plin la Referendumul pentru Familie, o renunțare la valorile iudeo-creștine în schimbul bunăstării zilei de mâine.”

Nu sînt cuvinte dure, sînt cuvinte necugetate.

A găsit Cătălin Vasile ţapul ispăşitor pentru starea MORALĂ rea a României!…

Nu face decît să NU vorbească despre cauzele reale, profunde, ale decăderii creștinilor români.

Pe plan evanghelic, pocăiții sînt în cel mai prost moment al istoriei lor postdecembriste. Dar Cătălin Vasile nu vrea să vadă sau nu poate să sintetizeze care au fost macrofenomenele din ultimii 30 de ani.

POLITIZAREA discursului public al pocăiților e unul dintre fenomenele care ar trebui să fie pe agenda discuțiilor în perimetrele publice.

Referendumul pentru Familie, generat de eforturile dezgustătoarei Coaliții pentru Familii, nu e buricul Împărăției lui Dumnezeu.

Cătălin Vasile nu e interesat de buricul Împărăției lui Dumnezeu, nu e interesat de lucrurile VEȘNICE, e interesat doar de ce se vede și de preluarea unor chestiuni din agenda americănoasă.

Este Cătălin Vasile interesat de ADEVĂR?

Este Radio Vocea Evangheliei Timișoara o voce a adevărului?

Care este nivelul de responsabilitate al CONȘTIINȚEI pocăiților?

Dumnezeu lucrează cu adevărul și cu conștiința.

Oamenii însă folosesc propaganda ideologică.

Referitor la faptul că, în domeniul reflecției teologice, ANTROPOLOGIA va fi marele subiect al secolului al XXI-lea, Dănuț Jemna scrie:

„Așa cum revoluția științifică de la începutul modernității a produs o schimbare fundamentală de concepție cu privire la univers, om și societate, este de așteptat ca noile achiziții ale științei și tehnologiei (noua revoluție științifică) să aducă schimbări semnificative de înțelegere cu privire la ființa umană și viitorul ei. Literatura de specialitate vehiculează deja o serie de concepte care par să restructureze ideatic tot ceea ce s-a construit până acum. În spațiul public apar tot mai frecvent termeni care dau coordonatele noilor orientări de gândire și practică socială: post-umanism (perspectiva filosofică în care diferența ontologică dintre om și lucruri dispare, împreună cu pretinsa superioritate a ființei umane); trans-umanism (mișcare filosofică și culturală care promovează modalitățile de îmbunătățire a capacităților omului și de lărgire a scopurilor acțiunilor sale); post-politic (ideea de a organiza societatea dincolo de vechile vederi ideologice și de a apela la eficiența experților și managementului instituțional); post-creștinismpost-religie (concepția care admite că viitorul societății umane nu mai este legat de viziunea creștină despre lume și viață, nici de o altă înțelegere religioasă); post-adevăr (contextul în care opiniile publice sunt conturate mai degrabă pe emoții și crezuri personale decât pe fapte obiective). Toate acestea par să conducă la o societate în care omul să fie rupt de orice realitate metafizică și de un suport moral stabil. Desfăcut și analizat în detaliu de diverse științe, omul este mai apoi reconstituit după chipul și asemănarea unei imagini livrate de o teorie sau, uneori, de o ideologie.”

Folosirea unor concepte POLITICE precum stînga şi dreapta (înainte de apariția acestor concepte, acum doar cîteva sute de ani, CUM gîndeau creștinii?) fără a stăpîni cîmpul lor semantic-cultural și, MAI ALES, înlăturînd concepte consacrate ale TEOLOGIEI, reprezintă un pericol mai mare decît USR (sau alt partid).

Cristina Olariu, Ioan Ciobotă, Doru Lungu, Cătălin Vasile sînt doar niște nume din spaţiul public (evanghelic), niște ignoranți aroganți folosiți, probabil, de alții pentru propagandă.

ORICE propagandă este necreștinească.

Dumnezeu vrea să avem mijlocul încins cu adevărul, nu cu „cuvinte grele” ale propagandei ideologice.

Instrumentul terestru de lucru al lui Dumnezeu este CONŞTIINŢA individuală, nu de partid.

Olariu, Ciobotă, Lungu și Vasile au consumat timp și energie pentru o construcție de tip politic, nu pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s