Postprotestanții față în față cu electoralele (3)

La diferență de cîteva ore, Cristina Olariu, redactor-şef RVE Oradea, și Ioan Ciobotă, redactor la același post de radio, au avut azi o cîte o postare idiotă pe Facebook.

Cristina Olariu a scris: „Eu cu cine votez?” Nu cu USR, indiferent de șarmul și carisma unui candidat. […] USR are o ideologie de stânga marxistă.”

Postarea Cristinei Olariu se găsește afișată pe contul Prodocens Media:

Și pe nemernicul tabloid Creștin Total:

Cristina Olariu: ”Eu cu cine votez?”

Ioan Ciobotă: „USR a fost singurul partid care s-a opus în mod oficial, vocal și agresiv Referendumului pentru Familie. […] USR nu s-a dezis de una dintre „ideoloagele” partidului, care propunea că ar trebui să avem totul la comun – neveste, averi, copii, etc. Un sexo-comunism „cu față USR”…”

La adresa postării, agresiv ideologice şi stupide, a Cristinei Olariu s-au exprimat critic Dănuț Mănăstireanu și Alin Cristea.

Cîteva dintre comentarii se găsesc în postarea:

Un comentariu pe contul Facebook al Cristinei Olariu – 21 septembrie 2020

Sînt de acord cu următoarele declarații ale lui Dănuț Mănăstireanu:

– Textul suna ca unul platit de avocatul Costea, din Houston, sau de mafia ‘crestina’ The Family, care vrea sa impună în lume, prin metode perverse, ideologia Dreptei Religioase Americane.

– A devenit cumva Vocea Evangheliei organ de propaganda al trumpistilor din Drepta Religioasa Americana?

– Nu este chemarea crestinilor de a le spune altora cu cine sa voteze sau nu. Asta este propaganda idologica ieftina, care nu are nicio legatura cu Evanghelia.

POLITIZAREA credinței creștine este un fenomen cu totul îngrijorător, care distrage atenția de la conceptele TEOLOGICE DE PRIM RANG – Biserica este un concept secundar, ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU este conceptul TEOLOGIC de prim rang, cu o sferă mult mai amplă decît eclesiologia.

Acțiunile activiștilor ‘talibani’ – precum Peter Costea (Alianța Familiilor din România), Cristian Ionescu (Coaliția pentru Familie, Credință și Viaţă a Românilor din America), Cătălin Vasile (Prodocens Media), Ioan Ciobotă (RVE Timișoara) și a MULTOR alți creștini evanghelici români – au la bază lucrurile CARE SE VĂD, nu lucrurile care nu se văd.

Modul lor de argumentare este exagerat sau, pur și simplu, fals. Lipsa de abilități de comunicare (fie și prin polemică) e evidentă, după cum dezgustătoarea Coaliție pentru Familie nu a reușit să comunice cu societatea românească.

Pe lîngă deplasarea vectorului vertical, acești activiști folosesc CLIȘEE din ghetoul pocăiesc – dominat de devoționalism superficial, populist, antiintelectualist și nonteologic – pentru propaganda lor agresiv ideologică.

Cristina Olariu: „…ar trebui să votăm în raport cu recomandarea Ap. Pavel care ne îndemna să ne rugăm pentru cei puși în poziții de autoritate, ca să ne putem practica credința nestingheriți.”

A practica credinţa nestingheriţi nu este un concept CREŞTIN. Isus a avertizat că a-L urma este ceva… aventuros.

Ioan Ciobotă: „Eu continui să mă rog pentru toți cei înălțați în dregătorii, așa cum mă învață Biblia, inclusiv pentru USR.”

După cum evanghelicii români nu au o TEOLOGIE a închinării, la fel, evanghelicii români nu au o TEOLOGIE a rugăciunii.

Vezi:

Teologia rugăciunii… la evanghelici?

Nu ne rugăm pentru conducători (pentru Ceaușescu? pentru Dragnea? pentru Trump?) pentru că ÎNTR-UN LOC scrie să ne rugăm pentru conducători, ci ne rugăm conform unor argumente TEOLOGICE, adică Scriptura – care nu a fost scrisă pe versete și capitole, ci pe IDEI și cărți – se interpretează prin Scriptură.

Și asta, să fie clar, nu e la îndemînă oricui.

E evident că nu e la îndemîna ‘talibanilor’ pe care i-am numit, conform dovezilor pe care le am la îndemînă.

Acești ‘talibani’, care nu sînt în stare să polemizeze într-un perimetru public, își exhibă idioțenia și pun în evidență și idioțenia ghetoului pocăiesc, unde ei au, oricînd, un bazin de expresie ‘talibană’ pentru opiniile lor prezentate mai ales în perioadele electorale.

Faţă în faţă cu electoralele, postprotestanţii (sau pocăiții) sînt victime ale propagandei, făcă cultura libertății critice, nepregătiți să polemizez decent și inteligent cu preopinenții din spațiul public.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s