Dumbrava minunată (368)

Viorel Pașca pe Facebook (06.09.2020):

A mai trecut o saptamana la Dumbrava, fara evenimente deosebite exceptand ”tensiunile” si discutiile in contradictoriu care au creat divergenta si disconfort psihic partilor implicate, acest lucru neafectand insa viata de zi cu zi a bolnavilor ingrijiti la Dumbrava.

Lucrurile s-au limpezit pana la urma, de fapt au fost tot timpul limpezi pentru mine, doar ca a trebuit sa fac demersuri insistente catre institutiile abilitate de a se pronunta in acest sens, pentru a fi clar pentru toata lumea ca tot ce am spus este adevarat iar cei care ma acuza de tot felul de lucruri sunt rau intentionati.

Nu m-a interesat si nu ma interezeaza parerea celor care nu ma agreeaza, dar ma intereseza parerea voastra, a celor care urmariti cu drag si interes activitatea de la Dumbrava si a celor care ne sustin in ceea ce facem.

Consider ca am o datorie morala fata de voi toti sa va prezint intotdeauna adevarul, deoarece va consider parte implicata in tot ce se intampla aici, parteneri in ceea ce numim, proiectul Dumbrava.

Asa cum spuneam, totul s-a incheiat cu bine dupa ce am primit raspunsul de la Consiliul Judetean Bihor, formulat in urma verificarilor facute de Inspectoratul Judetean de Politie, Corpul de Control al Prefecturii si Serviciul Judetean de Evidenta a Populatie.

Pe scurt, au constatat ca cererile facute pentru eliberarea cartilor de identitate provizorii sunl legale, ca Primaria a cerut acte si documente in plus de care nu era nevoie si ca refuzul de a elibera actele de identitate este ilegal. Asa ca , sper eu , lucrurile vor intra pe fagasul normal si nu vom mai avea probleme in acest sens.

Si in aceste zile au fost trimisi bolnavi la Dumbrava din Satu Mare, Alba si Maramures, bolnavi care nu au locuinta, nu au familii sau sunt abandonati de acestea si nu se pot ingriji singuri.

E o deosebita onoare pentru noi si un privilegiu faptul ca le putem fi de folos, iar pentru acest lucru trebuie sa ii multumesc lui Dumnezeu care ne poarta de grija , precum si voua care ne sunteti alaturi, constienti fiind de faptul ca nu putem si nu avem cum face acest lucru singuri.

Multumesc si voluntarilor care ni s-au alaturat in aceste zile, iar pana saptamana viitoare, fiti binecuvantati si fiti o binecuvantare.”

Despre DUMBRAVA în presă, pe Internet și la TV (2008-2017)

2017

Kanal D
Asa-i România!

ARSC (Agora for the Religious Societies and Communities): Interviu cu Viorel Pașca, la emisiunea „Miezul Vieții”, realizator: Cornel Dărvășan

2016

TVR 1: Cazul Dumbrava prezentat la emisiunea „Ochiul magic”
http://www.tvrplus.ro/editie-ochiul-magic-507879

2015

Foreign Policy România, Nr. 44: Top 100 FP România/ 2014 – oameni şi idei care mişcă ţara în bine

România Evanghelică (Alin Cristea): Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara
http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2015/03/08/viorel-pasca-unul-dintre-oamenii-care-misca-tara

2014

Digi 24: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/viorel-pasca-fermierul-care-si-a-transformat-casa-in-camin-pentru-127-de-oameni-ai-strazii-238959

Antena 1, emisiunea Observator: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil
http://observator.tv/social/un-barbat-din-dumbrava-judetul-bihor-sia-transformat-casa-in-azil-125304.html

Vocea Transilvaniei: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost
http://vocea.biz/arhiva/povestea-bihoreanului-viorel-pasca-omul-care-ingrijeste-sute-de-persoane-fara-adapost-foto

Adevărul: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie
http://adevarul.ro/locale/oradea/Ingeruloamenilor-adapos-bihoreanul-viorel-pasca-opt-ani-slujba-persoanelor-abandonate-familie-1_53caac6d0d133766a892e0a3/index.html

2010

Lydia, Nr. 36: Interviu cu Florica Pașca

2008

Bihon: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava
http://www.bihon.ro/omul-lui-dumnezeu-din-dumbrava/news-20080723-02540511

POZE

2017 – DUMBRAVA – A 10-a casă

2015 – Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

 

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s