Alin Cristea: Reflecții și reflexii (372)

– Nu avem acces direct la adevar decit prin INTERPRETARE. Confesiunile interpreteaza diferit pasajele din Scriptura. Scriptura se interpreteaza cu Scriptura, nu cu dublarea citatelor.

– Folosirea citatelor (Scriptura nu a fost scrisa pe versete, ci pe IDEI) este doar o parte din ARGUMENTUL teologic.

– CARTE / Biblos nu a existat decit in modernitate, nu pe vremea lui Isus. Isus n-a citat dintr-o carte. (Cum computer n-a existat decit in postmodernitate. Ceea ce exista pe computer nu e Biblia, ci Scripturile.) Ideatic, a spune despre Biblie ca e o colectie de carti e o mare eroare. Scripturile sint CUVINTUL lui Dumnezeu, care are un rol ABSOLUT diferit decit o carte sau o colectie de carti. Nu noi studiem Scripturile. Scripturile ne studiaza pe noi.

– Theology will be boring and irrelevant unless it wrestles with the truth of those things which matter most profoundly in human life. (Miroslav Volf)

TEOLOGIA, singurul punct de vedere care conteaza, nu se confunda devotionalism superficial, populist, antiintelectualist si nonteologic.

– Cineva a scris pe Facebook: „Dacă vrei să îndrepţi pe cineva spre succes, spune-i ce face bine şi nu îi reproşa mereu ce a greşit!”

S-ar putea să fie mai eficient tocmai invers: accent pe aspectul TEHNIC – identificarea greşelilor (în vederea corectării lor) şi mai puţin pe aspectul PSIHOLOGIC. Deşi poate fi important să fii încurajat (într-o lume schizofrenică), s-ar putea să fie mai important să ai indicaţii corecte din partea celor care au competenţă într-un anumit domeniu. Sau din partea unui prieten, căruia îi pasă mai mult de identitatea ta decît de succesul tău. (2013)

Vezi grupajul (peste 200 de pagini):

Alin Cristea – Reflecții și reflexii (1-200)

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s