Doru Hnatiuc recidivează!?…

Într-o scurtă înregistrare afișată pe LUMEA LIBERĂ tv, canalul YouTube al publicației online LumeaLiberă.ro, Doru Hnatiuc a criticat public scrisoarea, din 13 iunie 2020, a lui Viorel Iuga adresată (retoric) preşedintelui României, atribuind acestei scrisori formula: „au fost închise abuziv bisericile”.

Această formulă nu se regăseşte în scrisoarea în discuţie:

A mai făcut o astfel de ‘mutare’ – am scris în mai multe rînduri că e eminenţa cenuşie în sistemul emanuelist negruţian care a pervertit baptismul românesc bihorean și național, acționînd astfel încît Paul Negruț să nu apară în bătaia directă a baptiștilor indignați – în 2010, cînd a făcut astfel de afirmații denigratoare la adresa lui Lucian Ciupe:

Minciuna pastorului Doru Hnatiuc

Pe baza minciunii lui Doru Hnatiuc i s-a retras ordinarea de pastor baptist lui Lucian Ciupe.

Înregistrarea a fost prezentată și pe site-ul Info Creștin, într-o postare cu titlul:

Video: Viorel Iuga tras de maneca de adevaratii sefi ai cultului!

După ‘mutarea’ lui Paul Negruţ din 14 aprilie 2020 (vezi: Magnificul blogger (sic!) Paul Negruț (2)) în care îl prezenta, ÎMPREUNĂ cu Doru Hnatiuc, pe Beniamin Fărăgău într-o lumină proastă („patru erori: una hermeneutică și trei de natură teologică”), după Comunicatul Consiliului UBCBR din februarie 2020, iată încă o fumigenă negruţiană menită să ascundă Cazul Nelu Ardelean, despre care am avertizat încă de anul trecut că e scandalul cel mare.

În perioada 21-24 februarie 2020 am scris 11 postări despre starea baptismului românesc la începutul anului 2020:

Iar s-au întîlnit mahării baptiștilor, iar au sfeclit-o… (11)

De data asta, Doru Hnatiuc reidivează de pe poziția de președinte al Comunității BCB Oradea, pe care o subliniază în mesajul lui public (jalnic):

„Îmi permit să spun public pentru că public a publicat (?…) o scrisoare deschisă pentru președintele României președintele cultului. Vă spunem cu toată inima şi încrederea în Dumnezeu, cu dragoste frățească, ca păstori ai bisericii, ca președinte al Comunității, ca rector al Universității, ne dezicem de o astfel de o astfel de scrisoare care are în ea un duh nepotrivit. Are în ea acuze nepotrivite. Să spui într-o astfel de scrisoare că au fost închise abuziv bisericile este nepotrivit.”

Viorel Iuga nu s-a prezentat, în acea scrisoare (retorică), ca fiind preşedintele cultului baptist din România.

Devine interesant faptul că Paul Negruț folosește pretextul unei postări pe Facebook a lui Beniamin Fărăgău pentru a declanșa o dezbatere TEOLOGICĂ și Doru Hnatiuc pretextul unei postări pe Facebook a lui Viorel Iuga pentru a o ‘mutare’ adminstrativ-confesională.

Negruţ şi Hhatiuc sînt pur şi simplu ridicoli – nu reușesc să perceapă REALITATEA, se comportă de parcă e vorba de un palier MAJOR al societății, pe care EI, nu-i așa?, ar fi figuri publice principale.

Deloc!… Oamenii ăștia sînt cunoscuți DE MULȚI ANI ca fiind manipulatori.

Sentința pe care a dat-o în 2017 Teofil Stanciu, cel mai bun eseist dintre bloggerii evanghelici (peste 1.000 de bloguri în lb. română), indică punctul mort în care au ajuns emanueliștii:

UEO și BBEO și-au câștigat o nedorită reputație de locuri în care este apreciată obediența și în care se practică manipularea. Or acceptarea unor puncte de vedere diferite, critice, antipatice este un semn de normalitate, care ar putea dovedi că adevărul este mai prețuit decât supușenia slugarnică.” (sublinierea mea)

UEO – Universitatea Emanuel Oradea
BBEO – Biserica Baptistă Emanuel Oradea

Asistăm, deci, la ultimele zvîcniri ale leviatanului emanuelist.

Iar Viorel Iuga n-a găsit ceva mai bun decît să-și redescopere vocația (anti)poetică…

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s