Comentariu pe Facebook – 24 iunie 2020

Nu exista o logica MORALA in dictonul lui Trump (cum nu exista o identitate MORALA a persoanei si personajului cu acest nume). Daca Dumnezeu i-a lasat pe evrei oe mina nazistilor si atitea popoare pe mina comunistilor (zeci de ani), nu e mare brinza sa ii lase pe americani pe mina trumpistilor. Dar victoria nu reprezinta un temei MORAL.

Dumnezeu si-a dus planul la indeplinire prin Hitler? Prin Stalin? Prin Ceausescu? Volutele astea penticostaloide lipsite de inteligenta TEOLOGICA si TELEOLOGICA fac un imens rau mentalitatii, oricum retrograde, din ghetoul pocaiesc. De asemenea, nu ne intereseaza parerea cuiva decit in masura in care contine un argument TEOLOGIC. In rest, lucram, in spatiul PUBLIC, cu informatii care se pot verifica, nu ideologiza. Cu citate care ne ajuta prin formule inspirate (si transpirate). Daca Dumnezeu „face potrivit cu voia Lui” si doar atit, la ce rost TEOLOGIA? La ce rost dezbaterile din spatiul PUBLIC? Ca oricum Dumnezeu face ce vrea El. Dar TEOLOGIA pretinde ca omul creat dupa modelul divin al Trinitatii are liber arbitru si ca Dumnezeirea asteapta ca fiinta umana sa-si dezvolte discernamintul si RESPONSABILITATEA de a alege intre bine si rau.

Ingaduinta lui Dumnezeu (fie ca e vorba de Hitler, de Stalin, de Ceausescu., sau e Trump) nu ne scuteste de RESPONSABILITATEA morala de a ne exercita DISCERNAMINTUL prin cultura libertatii critice, bazata pe maturitatea spirituala (logica, teologica si teleologica) pe care o dobindim deloc usor de-a lungul zecilor de ani.

http://www.facebook.com/alin.cristea.9

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s