Trump și Biblia?!… (7)

Felix Marţian: „Urmărind direcția incendiului și, deci, lozincile anti-Trump, am putea crede că se urmărește discreditarea acestuia în an electoral. Nu poate fi neglijat acest aspect, dar se clatină însuși edificiul democrației. Și mai este ceva, asupra căruia presa nu insistă: aspectul anti-creștin al protestelor.

Pentru că atacurile împotriva lui Trump au și această miză. Președintele s-a arătat un fervent apărător al libertății religioase, un garant al acesteia. Iar America, contaminată de neo-marxismul european, nu mai are nevoie de Dumnezeu. Sau cel puțin cei care o împing în această direcție.

Acest aspect poate fi ilustrat cu incendierea Bisericii St. John´s din Washington DC, lăcaș de cult unde s-au închinat președinții americani de peste un secol. Ce legătură au toate acestea cu tragicul sfârșit al lui George Floyd?”

HotNews.ro: „American Civil Liberties Union și alte organizații pentru drepturile civile au anunțat că îl dau în judecată pe președintele Donald Trump, pe procurorul general William Barr și alți oficiali federali din cauza asaltului asupra demonstranților pașnici din apropierea Casei Albe, transmite Guardian.

În urmă cu câteva zile, forțele de ordine au aruncat cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc dispersând mulțimea pașnică, pentru a-i face loc lui Trump să se deplaseze, pe jos, la Biserica Președinților unde a făcut o sesiune foto, pozând cu Biblia în mână.

Potrivit unui comunicat de presă al organizațiilor privind drepturile civile, Trump este acuzat de ”violarea drepturilor constituționale și angajarea în teorii conspirative cu scopul de a încălca aceste drepturi”.”

John Stonestreet: „Presidents and politicians using the Bible or Christian symbolism for political ends is nothing new. Some, as President Trump did Monday afternoon, pose with Bible in hand. Far more common is the selective quoting, misquoting, or downright twisting of Bible verses to advance political talking points.”

Sever Voinescu: „Dezamăgit de Republicani. Trumpizarea partidului este o greșeală istorică. Pt binele mișcării conservatoare și pt ca socialismul și corectitudinea politică să nu aibă succes, sper ca Trump să piardă alegerile.”

(Stîngistul Vasile Ernu scria în 2011: „intelectualii de care vorbim, nucleul dur al acestei „noi școli de gîndire a dreptei“, se plasează în zona dreptei conservatoare. De la Baconschi la Patapievici, de la Voinescu la Ungureanu şi de la Neamţu și Aligică la Liiceanu, toţi se înscriu în ceea ce se numeşte „dreapta conservatoare“.”)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s