Scena 9 – Bătălia pe adolescență

„În ultimii ani, persoanele și grupurile afiliate religios din România care sunt interesate de educația adolescenților și-au schimbat strategia când vine vorba de educația sexuală. Au trecut de la o opoziție clară față de educația sexuală, cum a fost mobilizarea din 2015, la promovarea unei versiuni proprii, prin campanii de informare în școli, materii opționale, cursuri de formare pentru profesori sau cursuri pentru părinți.

Este imaginea în oglindă a ce s-a petrecut deja în Statele Unite în urmă cu decenii. Dacă în anii ‘60, opoziția directă față de educația sexuală s-a manifestat prin proteste în școli, lecturi publice ale unor cărți/broșuri care avertizau cetățenii de pericolul educației sexuale, începând cu anii ‘80, s-a trecut la promovarea unei alternative proprii: educația prin abstinență. Aceasta are la bază ideea că nicio metodă contraceptivă nu e 100% sigură, cu excepția abstinenței până la căsătorie, sau prejudecata că homosexualitatea ar fi reversibilă, pentru că oamenii își pot schimba și controla orientarea sexuală după bunul lor plac.

Luptele date în jurul educației sexuale în SUA au ajutat la conturarea unei noi mișcări de dreapta, care numește drept dușmani ideologici drepturile LGBT sau educație sexuală.”

http://www.scena9.ro/article/batalia-pe-adolescenta

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s