La cald: ‘Predica’ lui Vasile Taloş (2)

youtube.com/watch?v=wMYdUyInMpM

Vasile Taloş: „Am ascultat și eu o predică a acestui ucenic [al lui Iosif Ţon], predicator care are o exprimare predilectă: ‘Fiţi atenţi ce vă spun aici!’. […]

Ucenicul despre care vă spuneam, care copiază pînă și aceste afirmații – ‘Fiţi atenţi ce vă spun aici!’ – a, nu ce ştiţi voi dinainte, ce vă spun eu aici… Cel mai grav lucru este, din cîte am ascultat eu, că pe Adam, şi pe om, îl face o emanaţie din Dumnezeu, ontologic deasupra heruvimilor, ontologic, prin creație, deasupra îngerilor, cînd Biblia spune că „L-ai făcut pentru puțină vreme mai prejos decît îngerii”.

Nu, e Dumnezeu turnat în trup, iar Isus Hristos a venit ca să reabiliteze funcția de fiu al lui Adam. Că Isus Hristos este numit Fiu ca să înțelegem noi conceptul de Fiu. Dar cînd a murit pe cruce Isus Hristos, a rămas om, Dumnezeirea a plecat din El și pe cruce a murit omul Isus Hristos; deci pentru mîntuirea mea și pentru mîntuirea ta a murit omul desăvîrșit. Dar numai om.

Știu că vă scandalizați cînd acest predicator spune că Isus a înviat sîmbăta, pentru că ne plimbă prin tot felul de explicații evreiești, și chiar basme evreiești; vă contrariază faptul că Cina [Domnului] nu se poate lua cu azimi, dar nu acestea sînt problemele cele mai grave. Unii au Covid spiritual şi nu ştiu, încă nu au simptome. Aveţi grijă unde alergaţi, pe ce păşuni vă duceţi.” (minutele 1.36.00 – 1.39.00)

Vasile Taloș indică corect care este grava eroare a lui Florin Antonie – căci despre el este vorba, evident – dar o face într-un mod incorect.

Vasile Taloş nu folosește un argument TEOLOGIC, ci un fel de stil pamfletar în care ironizează (dacă asta poate fi numită ironie) afirmațiile lui Florin Antonie.

Andrei Croitoru avertizase încă din 22 aprilie 2020 despre eroarea gravă a lui Florin Antonie.

Valentin Făt a scris un articol în 4 mai despre lucrarea de predicare a lui Florin Antonie, cu precizarea: „Nu am ascultat suficient de mult încât să pot creiona sistemul teologic al fratelui Antonie.”

Aşadar, nu doar că avem un pastor care NU creionează sistemul teologic al lui Florin Antonie, acum avem și un pastor (de calibru) care NU folosește un argument teologic atunci cînd ironizează eroarea gravă a predicatorului devenit popular.

Ce să facem, să așteptăm să se autosesizeze Paul Negruț?

Ocazie cu care vom afla și de alți prieteni ai pastorului orădean?

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s