5 mai în istoria românilor

1957 – Prima transmisie sportivă în direct la Televiziunea Română: meciul de rugbi Anglia-România

1990 – Fenomenul Piața Universității

Președintele Ion Iliescu a invitat reprezentanți ai manifestanților din Piata Universitatii la o discuție. Tratativele dintre președinte și manifestanți au eșuat, în momentul în care aceștia din urmă au cerut ca dialogul să fie televizat.

Într-o declarație transmisă agenției Rompres, Ion Iliescu a afirmat: „Regret în mod sincer folosirea cuvântului golan la adresa celor din Piața Universității. Informațiile de care dispuneam la ora când am folosit termenul nu erau măgulitoare pentru unii din organizatorii disimulați ai demonstrației, dar rămâneau incomplete în raport cu ansamblul manifestațiilor. Oricum, termenul a fost și rămâne regretabil. Orice contestare a Legii electorale și a autorităților CPUN poate duce numai la anarhie și haos. În dialogul inițiat am exprimat deja că nu pot constitui obiect de negociere nici data alegerilor, nici prevederile Legii electorale asupra cărora CPUN s-a pronunțat deja”.

La mitingul electoral al PNL, de la Brăila, Radu Câmpeanu, vicepreședinte al CPUN, și candidat la Președinția României din partea PNL, a fost agresat la o întâlnire cu simpatizanții săi. De același tratament a avut parte și Ion Rațiu în cadrul unui întâlniri electorale la Buzău.

În mai multe localități din țară au avut loc mitinguri de solidaritate cu Piața Universității.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s