7 scrieri apologetice din secolul 2

Apologia Reformată

Întrețin o fascinație deosebită pentru scrierile secolului 2. Motivul este simplu – secolul 2 a fost tranzitoriu din multe puncte de vedere pentru creștini. Printre multele aspecte care merită menționate este începerea scrierii lucrărilor apologetice datorită atacului virulent venit împotriva creștinilor nu doar pe cale politică, ci și pe cale intelectuală. Vă recomand următoarele 7 scrieri din perioada aceasta:

  1. 𝐀𝐭𝐞𝐧𝐚𝐠𝐨𝐫𝐚 𝐀𝐭𝐞𝐧𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 un filozof din Atena scrie la 177 “Solie în apărarea creștinilor”, o lucrare către Împăratul Marcus Aurelius și fiului său Comodius (http://www.voxdeibaptist.org/pledorie_athenagoras.htm)
  2. 𝗧𝗮𝘁𝗶𝗮𝗻, cel mai cunoscut student al lui Iustin Martirul scrie în 167 “Adresare către greci” (https://www.librariacartilorbisericesti.ro/wp-content/uploads/Discurs-catre-greci..pdf)
  3. 𝗜𝘂𝘀𝘁𝗶𝗻 𝗠𝗮𝗿𝘁𝗶𝗿𝘂𝗹. Cele mai importante scrieri apologetice ale lui Iustin Martirul sunt cele două Apologii către Antonius Pius prin 151-155 și Dialog cu Iudeul Trifon (https://baptistireformati.files.wordpress.com/2020/05/02apologetidelimbagreaca.pdf)
  4. 𝗘𝗽𝗶𝘀𝘁𝗼𝗹𝗮 𝗰𝗮̆𝘁𝗿𝗲 𝗗𝗶𝗼𝗴𝗻𝗲𝘁 se presupune că a fost scrisă tutorelui Împăratului Marcus Aurelius (https://www.academia.edu/38525396/Vademecum_patristic_1_4_extras_EPISTOLA_CĂTRE_DIOGNET)
  5. 𝗔𝗽𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗮 𝗹𝘂𝗶 𝗔𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗱𝗲 scrie o lucrare impresionantă în apărarea creștinilor (http://www.voxdeibaptist.org/apologia_aristide.htm)

Vezi articolul original 30 de cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s