1 aprilie
BB Providența TIMIȘOARA: Comunicat al conducerii Bisericii Baptiste Providența Timișoara
„Considerăm că nu avem suport în Scriptură pentru binecuvântarea virtuală a Cinei Domnului de către păstor, urmând ca apoi credincioșii să se împărtășească în casele lor. Nu dorim să diminuăm semnificația Cinei Domnului și nici să trivializăm importanța acestui act de cult. Prin decizia noastră, nu dorim sub nici o formă să-i judecăm pe frații noștri în Cristos care au altă înțelegere decât noi cu privire la aspectele acestea.”
3 aprilie
Beniamin Fărăgău: Îmbrăcați-vă cu o inimă ca a lui Hristos!
„Cum ar fi ca în prima zi a săptămânii sau în Joia Mare să ne pregătim să-L sărbătorim pe Domnul frângând pâinea în familiile noastre? Capul familiei ar putea să se întrebe astfel în ce măsură și-a luat în serios rolul de preot.”
3 aprilie
Mihai Ciucă: Gânduri despre Cina Domnului pentru o biserică blocată de pandemie
„În calitate de creștini trebuie să ne asumăm uneori riscuri, iar dacă biserica ar acorda încredere capilor de familie care consideră că în fața lui Dumnezeu, cu aprobarea bisericii, pot efectua acest oficiu, îmi imaginez că pentru aceste persoane ar însemna responsabilizare, atât în ce privește relația lor pe verticală, cât și în ce privește relația lor pe orizontală.”
4 aprilie
Marius Birgean: Cina Domnului în vreme de Coronavirus
„Toate constatările mai sus-menționate susțin mai degrabă idea în care baptiștii au crezut întotdeauna, și anume faptul ca Masa Domnului este un act de închinare și părtășie solemnă cu Domnul Înviat și unii cu alții ca popor al Domnului (nu credincioși individuali sau familii de credincioși) și că acest act nu poate fi făcut oriunde, oricând, oricum.”
4 aprilie
Andrei Croitoru: Masa Domnului în case
„Masa Domnului este o rânduială a adunării locale. Pentru acest motiv eu nu pot recomanda Masa Domnului luată în submarin, la munte, în uzină, dacă te uiți pe canalul de Youtube la o slujbă de la Cireșarii.”
4 aprilie
Valentin Făt: Despre Cina Domnului, în situația actuală: 6 motive pentru care am hotărât să așteptăm
„Am ales să așteptăm. Nu din rațiuni teologice sau istorice, ci pastorale, practice, adică rațiuni ce țin de rânduiala eclesială. Avem nevoie și de înțelepciune, nu doar de cunoștințe, argumente și sugestii.”
4 aprilie
Paul Negruț: Recomandare cu privire la Cina Domnului în perioada pandemiei coronavirusului COVID-19
„Crizele de un fel sau altul pot schimba împrejurările, nu Scriptura. Inovații de genul „Cina Domnului pe internet sau pe telefon” ar modifica învățătura Domnului și practica apostolică.”
4 aprilie
Bebe Ciauşu: Cina Domnului în vremuri de criză
„Eu sunt păstor şi aş putea să iau Cina Domnului acasă cu familia, dar nu o iau pentru că am convingerea că este o sărbătoare a întregii biserici locale şi aştept ziua când o voi lua cu familia mare a bisericii.”
5 aprilie
Marius Cruceru: Cel puțin 5 motive pentru care astăzi, fiind pastor ordinat, n-am luat totuși Cina Domnului (Euharistia) în familie
„Protestanții au nevoie mai mult ca oricînd de răscumpărarea și implementarea, pentru că unii n-au vizitat niciodată concepte precum: spațiu liturgic, timp liturgic, ritual!”
6 aprilie
Otniel Bunaciu: Gânduri despre Cina Domnului în vremuri de carantină
„În aceste condiții speciale, mediul on-line poate deveni un spațiu în care trupul lui Hristos se adună împreună ca să se roage, să se închine prin cântare, să studieze Scriptura, să audă predicarea Cuvântului și să sărbătorească Cina Domnului. Distanța impusă de carantină poate fi depășită cu ajutorul tehnologiei.”
7 aprilie
Beni Cruceru: Cina Domnului pe timp de pandemie. O cale mai bună
„Fie că frângem pâinea în case, fie că nu o frângem și așteptăm până bisericile se vor putea întâlni public, să o facem pentru slava lui Dumnezeu, avându-l în vedere pe fratele nostru. Chiar și în online.”
8 aprilie
Silviu Tatu: Ce îl împiedică pe creștin să se împărtășească din Masa Domnului acasă?
„Creștinii secolului XXI au dat de autoizolare pentru prima oară în mulți ani și „bătrânii noștri” (dintre care unii au trecut prin persecuție și închisoare) nu au mai multă înțelepciune decât să ne spună decât că nu avem voie să sărbătorim Paștile acestea decât în clădirea Bisericii, cu binecuvântarea clerului?”
MENŢIUNI
– Daniel Brânzei: O tradiție bună n-a fost împiedicată la Chicago de izolarea pentru Coronavirus. Slavă Domnului pentru un asemenea exemplu!
Se referă la oficierea Cinei Domnului pe Internet, în mod comunitar, joi, 9 aprilie 2020, la în biserici penticostale din CHICAGO:
– Andrei Croitoru: Trei interviuri despre Cina Domnului in perioada pandemiei (08.04.2020)
Cu: Iosua Faur, Betuel Văraru, Alex Ghiţă