Criminalitate – Către pastorii baptiști

Criminalitatea sovietică este consecinţa, firească, a ipotezelor ideologice care motivează acţiunile conducătorilor ei. – Ioan Stanomir

Sindromul Katyn

Iata, necesitatea revenirii permanente asupra istoriei si identitatii, asupra greselilor istoriei si deformarii identitatii…

Prezenteismul din ghetoul pocaiesc – unde domina, anistoric, devotionalismul superficial, populist, antiintelectualist si nonteologic – este contrazis de dimensiunea istorica a IDENTITATII.

O biserica (locala) nu este definita prin ceea ce face cu prezentul, ci prin ceea ce face cu trecutul.

A fi baptist nu are de a face IN PRIMUL PRIND cu membralitatea intr-o biserica locala (si in orchestra), nici cu declaratia apartenentei confesionale la recensamint, ci cu re-cunoasterea acelor principii identitare si asumarea trecutului institutiilor confesionale.

Interventia agresiva a mediocritatii penticostaloide in istoria postdecembrista a evanghelicilor romani este un fenomen care nu a fost asumat de reprezentantii asociatiei nationale a bisericilor baptiste, nici de cea a bisericilor penticostale (si penticostaloide).

NOTA

Mesajul face parte din pachetul de mesaje zilnice, pe care il trimit prin email, de citeva luni, unui grup de pastori baptisti.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s