Iar s-au întîlnit mahării baptiștilor, iar au sfeclit-o… (11)

Pina voi reusi sa adun TOATE comentariile timpite (la adresa mea) de pe contul lui Viorel Iuga, iata mai jos unul, precum si raspunsul meu (in stil standard).

Va trebui sa scriu, cit mai repede, articolul argumentativ (poate o serie de articole) pentru formula pe care am lansat-o toamna trecuta: Iosif Ton, Paul Negrut, Alin Cristea.

 

Am facut si urmatorul compentariu IMPORTANT:

Ar trebui sa ne focalizam pe scandalul cel mare – Cazul Nelu Ardelean. Cum am zis deja, Cazul Samy Tutac s-a dezumflat acum un an si ceva, cind intre pastori a umblat vorba: „Alin Cristea a avut dreptate.” – facusem un apel public (in 2016!) catre pastorii timiseni sa constituie un grup de initiativa care sa faca demersurile necesare pentru demiterea pastorului Samy Tutac din functia de presedinte al Comunitatii Bisericilor Crestine Baptiste TIMISOARA. Cazul Samy Tutac s-a dezumflat in decembrie 2018, cind si-a dat demisia din pozitia de unul dintre pastorii Bisericii Baptiste Betel din Timisoara, si la inceputul lui 2019, cind nu a mai fost ales intre cei din conducerea institutiei regionale, la presedintie revenind varul sau, Ionel Tutac. Exista numeroase postari, dintre care unele sintetizeaza informatiile, pe blogurile mele Romania Evanghelia (pina in iulie 2016) si RoEvanghelica, care continua cu aceleasi tipuri de postari. O sa mentionez citeva linkuri intr-un comentariu separat. Dar, repet, acum ar trebui sa ne focalizam pe Cazul Nelu Ardelean. Comentatoarea Mia Micoci MINTE, cind afirma, din ignoranta si aroganta, ca nu ar exista Cazul Nelu Ardelean (si nici Cazul Samy Tutac). Devotionalismul superficial, populist si nonteologic din ghetoul pocaiesc are la baza pozitionarea axiologic-utopica de natura anistorica a pocaitilor, care nu tin cont de istorie si mersul ei, ci sint prinsi intr-un carusel al evenimentelor, dominate de predicute, cintecele, rugaciunele.

 

In ultimii ani am sperat sa apara in spatiul public doua-trei Voci ale unor pastori.

Se pare insa ca va trebui eu sa fiu Vocea in continuare.

In sensul acesta, se poate observa inmultirea postarilor tip declaratii, din 12 ani de blogging, care incep cu Alin Cristea: ….

Cel putin din toamna am inceput o campanie de consolidare a sonoritatii numelui meu in spatiul public pe Internet, avind vectorul in primul rind catre mediul confesional baptist din Romania (si diapora).

Seria ultima de 10 postari (lucrez acum la nr. 11, care, din punct de vedere TEOLOGIC, e cel mai important, fiind vorba de sintagma „nascut din nou”) confirma forma buna in care ma aflu (Alin Cristea e, pe Internet, Simona Halep a evanghelicilor romani; acum citiva ani scriam ca sint un Mozart al Internetului evanghelic) si, MAI ALES, indica foarte clar faptul ca doar Alin Cristea scrie PE BUNE despre chestiunile cu adevarat importante din ghetoul pocaiesc, fie ca e vorba de fenomene, fie ca e vorba de chestiuni de ordin TEOLOGIC.

Și… biblic. Ha ha ha!

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s