3 februarie 2017

Protestele au continuat pentru a patra zi la rând. Un număr record de 330.000 de oameni au manifestat în toată țara, 150.000 doar în București.

Grigore Cartianu: „Surpriză totală: în Piața Victoriei din București, valurile de oameni au curs ca lava unui vulcan, iar protestul a căpătat dinamica unui show. Slogane tăioase au fost proiectate cu laseri pe blocul uriaș din fața Palatului Victoria. Politicieni de carton au defilat în zeghe (Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Iliescu, Grindeanu), un sicriu era plimbat cu alaiul de rigoare, corul trompetelor a sunat non-stop.”

600.000, 2017

– Klaus Iohannis (la Malta): „Chiar dacă este foarte greu pentru mine, trebuie să admit că situația din România este destul de complicată și am sute de mii de români de ai mei în stradă. Am încredere în ei, am încredere în poporul meu.”

– Procurorul general Augustin Lazăr a atacat în instanță Ordonanța 13 și a sesizat Curtea de Apel București – Secția de contencios Administrativ și Fiscal în vederea suspendării Ordonanței 13.

– Patriarhia: „Trebuie continuată lupta anticorupție, iar cei vinovați trebuie sancționați, deoarece hoţia şi furtul degradează societatea în plan moral şi material.”

– Mihai Șora (100 de ani): „Dragii mei, ne adunăm, ne organizăm, reistăm. De astăzi, am și pancartă. Vom fi mulți, tot mai mai mulți. Sus inimile!”

– Alin Cristea (49 de ani, Oradea) editează Jurnal de Protest (8 pagini color), în cîteva exemplare, pentru a circula între demonstranți; pdf-urile celor 4 numere se găsesc pe blogul Oradea Culturală.

   

– Teodor Răileanu: Ghid de împăcat cu părinţii (înainte şi după proteste)

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s