Pocăiții (69)

Ca proces concret de reformare al mediului confesional evanghelic românesc, pocăiții ar trebui să renunţe la cel puţin 3 obiceiuri din prima parte a anului în ghetoul pocăiesc:

1. Săptămîna de rugăciune

Rugăciunea NU este centrul vieții creștine comunitare. Fundamentele organismului eclesial sînt enumerate în Fapte 2:42 – învățătura apostolilor, legătura frățească, frîngerea pîinii, rugăciuni (liturgice?).

Trebuie să devenim suspicioși de fiecare dată cînd este pus accentul doar pe unul dintre cele 4 fundamente.

2. Săptămîna de evanghelizare

Ca și rugăciunea („Rugaţi-vă neîncentat”), evanghelizarea este o ATITUDINE constantă a vieţii creştine (personale și comunitare), nu un eveniment sau un şir de evenimente.

Istoria Bisericii conţine numeroase forme de relaţionare a Împărăţiei lui Dumnezeu cu „mersul acestei lumi”, prin care umanoizii au fost înştiinţaţi de porunca divină care a fost transmisă de Isus (și de ioan Botezătorul): „Pocăiți-vă, căci Împărăția cerurilor este aproape.”

„Scriptura nu-i îndeamnă niciodată pe păcătoși să-L „accepte pe Cristos”. Acest apel de evanghelizare devenit atît de familiar în secolul XX, cu toate variantele lui („ia o hotărîre pentru Cristos”; „cheamă-L pe Cristos în inima ta”; „încearcă-L pe Isus”; „acceptă-L pe Isus ca Mîntuitor personal”) intră în contradicție atît cu spiritul cît și cu terminologia îndemnurilor Bibliei adresate celor necredincioși.

Chemarea Evangheliei nu este o rugăminte stăruitoare prin care li se cere păcătoșilor să-L primească pe Mîntuitorul în inimile lor. Este atît un apel cît și o poruncă pentru ca ei să se pocăiască și să-L urmeze.” (John MacArthur, Evanghelia după Isus, p. 134)

3. Adunarea generală

O denumire nu prea spirituală, nu-i așa?

EXACT!

În Împărăția lui Dumnezeu, Biserica – mireasa lui Hristos, templul Duhului Sfînt – este condusă de… Adunarea generală.

Și de congrese sau convenții!…

Biserica locală ar trebui să fie autoritatea finală, nu vreun grup de lideri din biserică sau din organizarea regională a biserilor.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pocăiții (69)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s