AVERTISMENT pentru pocăiţii inteligenţi (tot mai puţini în ghetoul pocăiesc din România şi diaspora)

AVERTISMENT pentru pocaitii inteligenti (tot mai putini in ghetoul pocaiesc din Romania si diaspora)

Nu va luati in gura cu pocaitii ignoranti si aroganti, mai ales pe subiectul TRUMP.

Decit daca:

1). sinteti pregatiti, informati, cu citate la indemina;

2). sinteti dispusi sa consumati timp, energie si multa rabdare (sau severitate) cu preopinentii timpiti

(Nu prostii ne-au nenorocit patria, ci timpitii – multi oameni deloc prosti care au luat decizia, in mai multe rinduri, sa gindeasca si sa actioneze, iresponsabil, resentimentar, ca niste prosti.);

3) sinteti constienti de marea miza a polemicii trumpiste, care nu este de nici de ordin politic, nici nu are conotatie confesionala, ci are de a face cu propaganda ideologica, vesnic pericol in toate regimurile politice si perioadele istoriei Bisericii.

Cei ca mine – care sint loiali adevarului, isi fac temele, cauta formule relevante, isi cheltuiesc ultimii bani si ultimele resurse de energie fizica, psihica si spirituala pentru a face rost de informatii de prim rang – sint putini (in blogosfera evanghelica), dar exista si au influenta de-a lungul anilor.

Am dat de-a lungul anilor suficiente exemple / citate pe blogul Romania Evanghelica (49.000 de postari in circa 8 ani), pe blogul RoEvanghelica (37.000 de postari in peste 3 ani), pe Facebook.

Am facut 10 editii ale Premiilor Thymos pentru bloguri evanghelice, unul dintre obiective fiind distinctia intre bloggerii evanghelici de soi (Teofil Stanciu, Dionis Bodiu) si altii din blogosfera evanghelica (1.000 de bloguri in lb. romana).

Ghetoul pocaiesc musteste (ca toata societatea romaneasca) de mediocritate, contraselectie, coruptie, mercantilism, nepotism, manipulare, obedienta etc.

Mai mult ca niciodata avem nevoie sa distingem intre cei buni cei care, din cind in cind, reusesc sa se exprime, putintel, in limba patriei muma.

In ultimele saptamini am lansat urmatoarea formula – Figurile publice ale evanghelicilor oradeni (si din Romania si din diaspora) in cele trei decade ale istoriei postdecembriste sint: Paul Negrut, rectorul Universitatii Emanuel (anii ’90), Iosif Ton, baptistul carismatic (anii ‘2000), Alin Cristea, mogulul blogosferei evanghelice (anii ‘2010). Urmind sa scriu un articol argumentativ.

Nu doar ca sugerez, ci PRETIND ca, atunci cind iau cuvintul (eu il iau, nu mi-l dau altii, nemernicii) in spatiul public, sint o VOCE, precum au spus unii si fapt de care sint constient de ani buni.

Asadar, imi iau in serios responsabilitatea, avind exercitiul polemic, cit si exercitiul argumentativ, spre deosebire de o droaie de pocaiti timpiti si aroganti, care imput spatiul public cu duhoarea lor din ghetoul pocaiesc, unde domina un curent antiintelectualist nonteologic.

Pina cind voi scrie un articol amplu sau mai multe (cu o constructie pe care urmeaza sa o stabilesc), va recomand sa cititi articolul important, consistent, competent (si cu valente personale) despre chestiunea trumpismului scris de lui Marcel Cosma si sa faceti efortul de a nu deturna chestiunea spre aspecte politice, confesionale sau, mai rau, ideologic propagandistice.

Imparatia lui Dumnezeu (concept TEOLOGIC de prim rang, superior conceptului de biserica) nu e din lumea aceasta. Soldatilor lui Hristos (care nu sint inarmati doar cu „post si rugaciune”, ci cu o intreaga armura SPIRITUALA, din care nu lipseste ADEVARUL) nu li se ingaduie un statut inferior celui de eroi ai credintei.

http://odiseeacredintei.wordpress.com/2019/12/21/o-chestiune-de-profit

http://www.facebook.com/alin.cristea.9

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la AVERTISMENT pentru pocăiţii inteligenţi (tot mai puţini în ghetoul pocăiesc din România şi diaspora)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s