Părtășie (13.12.2019)

Vasile Gabrian: Mare adevăr, și trist că e tot mai prezent prin unele spații bisericești.

cafea

Comentarii

Adrian Vlad: Cred că discuția este mai amplă. Ce simplu este să dai în bisericile care încearcă să încurajeze părtășia înainte și după programul de biserică. Cred că problema este la motivație, nu la forme. My opinion.

Vasile Gabrian: Adrian, cu siguranță că discuția este mult mai amplă. Eu personal mă bucur de orice biserică locală care încurajează părtășia și în afara „timpului liturgic” (expresie personală). Cunosc câteva astfel de biserici locale, am participat la astfel de părtășii, dar problema este cu cele care chiar nu mai au altceva în părtășia lor în afară de cafea și prăjitură. Și tot ca o chestiune personală – pentru care sunt dispus să încasez criticile, fiind considerat demodat – chiar cred că părtășia înaintea slujbei de închinare poate fi fără cafea și prăjitură.

Alin Cristea: Infantilizam conceptul important de PARTASIE daca il folosim cu referinta la socializarile cu cafea si prajitura.

Alin Cristea: De retinut si parametrii perimetrelor publice in care au loc socializarile – nu ii romanesti, ci geci si blugi, nu muzica romaneasca, ci americanoasa, ca sa nu mai vorbim de faptul ca se cunosc mai degraba informatii despre lideri religiosi occidentali, nu din istoria pre- si postdecembrista a evanghelicilor romani.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s