Dumbrava minunată (329)

Viorel Pașca pe Facebook (08.12.2019):

„Cu toate ca inca nici nu a inceput bine iarna, numarul bolnavilor trimisi la Dumbrava a crescut intr-un ritm ingrijorator. Daca anul acesta media a fost de un bolnav pe zi, in aceasta saptamana nu mai putin de 15 bolnavi au fost trimisi in Dumbrava pentru a primi ingrijire si adapost.

Opt dintre ei sunt din Bihor iar ceilalti din Olt, Botosani, Satu Mare, Mures, Sibiu si Constanta. Cel din Sibiu, o femeie, are nu mai putin de 98 de ani, singura pe lume, fara adapost si cu un ajutor social de 142 lei.

Despre unul dintre bolnavii din Oradea ni se spune in ancheta sociala ca a fost dus la UPU cu hipotermie, ca nu are familie iar in ultimii trei ani a locuit in timpul verii pe strazi, in zona Nufarul iar pe timpul iernii intr-un canal din apropierea blocului in care locuise candva.

Ca si toti ceilalti, de altfel, si bolnavul din Olt are o poveste dramatica, locuind in ultimii 12 ani pe strazi fiind adesea pus la cersit si batut de concubina.

Da, toate povestile de la Dumbrava sunt triste, cu oameni fara familii sau abandonati de acestea, care au locuit pe strazi, iar odata ajunsi in spital, bolnavi, fara posibilitate de a se ingriji singuri, ajung in cele din urma la noi, chiar daca uneori ambulanta trebuie sa-i transporte cale de sute de kilometri. Sigur, e un fenomen ingrijorator care in loc sa fie estompat, ia amploare, facandu-ne sa intelegem totodata ca nevoia de a crea mai multe si mai multe locuri este mereu de actualitate.

Ne-am bucurat in aceasta saptamana la fel ca si pana acum de ajutorul lui Dumnezeu care ne poarta de grija, precum si de al tuturor celor care ne-au fost alaturi. Le multumim pe aceasta cale si celor trei tineri romani din Austria care au venit pentru doua zile sa puna gresie si faianta intr-una din casele de la Dumbrava, unde speram ca foarte curand sa gazduim bolnavii ce vor veni.

A fost de asemenea o bucurie pentru noi sa putem petrece cateva ore, un timp frumos si benefic la pensiunea S. din Sambata alaturi de toate femeile si barbatii care lucreaza la Dumbrava si Tinca. Cu toate ca cineva s-a oferit sa plateasca toate cheltuielile aferente, am avut placuta surpriza ca proprietarul pensiunii sa nu primeasca nici un leu, mentionand ca totul a fost daruit cu drag din partea sa. Ii multumim si cu aceasta ocazie, va multumesc si voua pentru ca ne sunteti alaturi, iar pana la urmatoarea intalnire, fiti binecuvantati si fiti o binecuvantare.

P.S.
In urma cu putine minute la Biserica Tabor, Oradea, a avut loc lansarea volumului 3 al cartii Dumnezeu poarta de grija.”

 

Despre DUMBRAVA în presă, pe Internet și la TV (2008-2017)

2017

Kanal D
Asa-i România!

ARSC (Agora for the Religious Societies and Communities): Interviu cu Viorel Pașca, la emisiunea „Miezul Vieții”, realizator: Cornel Dărvășan

2016

TVR 1: Cazul Dumbrava prezentat la emisiunea „Ochiul magic”
http://www.tvrplus.ro/editie-ochiul-magic-507879

2015

Foreign Policy România, Nr. 44: Top 100 FP România/ 2014 – oameni şi idei care mişcă ţara în bine

România Evanghelică (Alin Cristea): Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara
http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2015/03/08/viorel-pasca-unul-dintre-oamenii-care-misca-tara

2014

Digi 24: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/viorel-pasca-fermierul-care-si-a-transformat-casa-in-camin-pentru-127-de-oameni-ai-strazii-238959

Antena 1, emisiunea Observator: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil
http://observator.tv/social/un-barbat-din-dumbrava-judetul-bihor-sia-transformat-casa-in-azil-125304.html

Vocea Transilvaniei: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost
http://vocea.biz/arhiva/povestea-bihoreanului-viorel-pasca-omul-care-ingrijeste-sute-de-persoane-fara-adapost-foto

Adevărul: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie
http://adevarul.ro/locale/oradea/Ingeruloamenilor-adapos-bihoreanul-viorel-pasca-opt-ani-slujba-persoanelor-abandonate-familie-1_53caac6d0d133766a892e0a3/index.html

2010

Lydia, Nr. 36: Interviu cu Florica Pașca

2008

Bihon: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava
http://www.bihon.ro/omul-lui-dumnezeu-din-dumbrava/news-20080723-02540511

POZE

2017 – DUMBRAVA – A 10-a casă

2015 – Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s