2015 – Alin Cristea: Reflecția enoriaşului

Pastore, nu se poate să nu ai încredere măcar în 3 oameni din biserică. Iar unul dintre ei ar trebui să fie ceva mai tînăr, mai conectat la lumea actuală a Internetului, mai cu apetit pentru… viitor. Dacă are 50 de ani, cu atît mai bine.

26.11.2015

Pastore, dacă pentru a fi măreţ trebuie să umileşti pe alţii, nu merită. Hristos nu a pregătit lideri (competitivi), ci ucenici, misionari și stîlpi ai bisericii. Cultura slujirii stă la baza creștinismului autentic.

27.11.2015

Pastore, de Sărbători n-ai putea să predici mai puțin? Știu că efortul e mai mare pentru o predică mai scurtă. (Spunea Churchill unei doamne: Scuzați-mă că nu am avut timp să vă scriu o scrisoare mai scurtă.) Dar dacă îți place să mănînci mîncare excelentă de Sărbători, nu ar fi cazul să pregătești un „Cozonac” de doar 15 minute pentru enoriașii care sărbătoresc și ei de vreo două ori pe an?

30.11.2015

Pastore, stau și mă gîndesc cum se tîmpește țara asta, de la zi la zi. Nu s-ar putea măcar bisericile să nu fie antrenate în mersul lumii acesteia? Nu ar trebui CEVA, de ordin pragmatic, care să oprească tîmpirea bisericii? La prima vedere, predicile nu reușesc să țină piept îndobitocirii naționale, județene, locale și în cartier.

01.12.2015

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 2015 – Alin Cristea: Reflecția enoriaşului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s