Alin Cristea: Reflecții și reflexii (232)

– Daca a face un pas spre normalitate poate fi considerat o victorie, atunci putem sa sarbatorim.

Dar nu Iohannis a cistigat (decit experienta), nu PNL-ul a cistigat (decit putin bun-simt), NOI am cistigat, cei din strada, atletii Maratonului Civic REZIST.

NOI am insistat, NOI am rezistat, NOI am votat.

Cresterea pulsului civic din ultimii ani reprezinta cel mai important fenomen din 2012 incoace.

– Romanii (ortodocsi) iar au comis-o: au votat un neortodox neamt!

– Una din datoriile civice pe care le avem in momentul de fata este sa pastram focalizarea pe contributia romanilor in strada, din ultimii ani, la momentul de triumf al demoratiei in 24 noiembrie, mai putin pe cel care a primit acest mandat si pe partidul care l-a sprijinit.

Michael Ignatieff, rectorul Universităţii Central Europene (2019): Hotărârea cu care românii au stat în ploaie şi frig inspiră toată regiunea.

Ana Blandiana (2018): Protestele sunt singurul mijloc de dizolvare a umilinţei, care altfel ne-ar mortifica celula sufletului colectiv pentru alte decenii.

Radu Vancu (2018): Doar piețele României pot salva România.

Doru Radosav (2018): Manifestanții au demonstrat, începând cu 2017, că ei sunt România cu un acut sentiment al demnității și cu un spirit justițiar de neînvins

Teofil Stanciu (2018): Protestele au adus în atenția publicului o seamă întreagă de lucruri de care va trebui ținut cont pe viitor: protocoale, dosare inventate, abuzuri, legături subterane între politică, justiție și servicii.

Andrei Mușetescu (2018): Rareori mișcările civice de protest se nasc din revendicări minore sau din teme marginale. Protestele civice masive și de durată reprezintă, astfel, mesaje directe referitoare la disfuncții, rătăciri și erori ale guvernanților. Iar aceștia ar trebui să fie recunoscători pentru că există și asemenea mecanisme de alertare!

Alin Cristea (2019): Ieşim în stradă pentru a ne revendica umanitatea, cetăţenia şi convieţuirea. Cultura protestului (care exista atît de vie în țările occidentale) e mai importantă chiar și decît votul.

Violeta Vlad (2019): În acești doi ani pot să spun ca am învățat ce înseamnă puterea celor cu spirit civic.

– Domnule presedinte Klaus Iohannis, poate cindva gasiti timp si pentru un joc demonstrativ de scrabble – acest joc determina creierul sa faca multiple conexiuni si sa gaseasca cele mai eficiente solutii in cazul anumitor provocari. (2014)

– Există, în literatura biblică, celebre momente de re-evaluare: David confruntat, psiho-narativ, de către Natan, Balaam re-direcționat verbal de către măgărița călărită și bătută, Petru înștiințat de cucurigu.

Doamne, dă-ne fiecăruia un cucurigu… (2009)

 

Vezi grupajul (peste 200 de pagini):

Alin Cristea – Reflecții și reflexii

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Alin Cristea: Reflecții și reflexii (232)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s