Alin Cristea: Reflecții și reflexii (227)

– Sa iasa de pe lista mea cei care o voteaza pe Dancila, am mai spus-o.

Dar sa iasa, spun acum, si cei care nu voteaza sau isi anuleaza votul.

Caut, prin diverse criterii, sa scap de fiintele inferioare care au ajuns pe lista mea de prieteni FB.

– Diaspora se pisa iar pe Badalau.

Romanii din tara au retentie urinara.

– Ce personaj a fost Bula pe vremea Impuscatului!… Sint ceva sanse sa apara varianta feminina in bancurile si glumele actuale.

– Nu ne scoate din cacat / Decit Vot-Imparat!

– Oamenii de dreapta – Adrian Papahagi, Theodor Paleologu, Cristian Soimaru – il voteaza pe Iohannis (adica NU o voteaza pe Dancila), ca nu exista alta alternativa. Orice om cu o inteligenta sub medie, dar cit de cit informat, STIE ca romanii nu au alta sansa decit sa-l voteze pe Iohannis.

– Discutia (importanta) din aceste zile nu e despre Iohannis, ci despre NOI.

– Putem folosi expresia „votul meu” pentru ca au fost ALTII care au luptat pentru „votul meu”.

Democratia nu a aparut din senin niciunde pe planeta umanoizilor, cu apetit urias pentru coruptia, manipulare, crima si minciuna.

Deci, sa fie clar, exista obligatie MORALA. Daca, desigur, exista suficienta… memorie.

Fitele astea cu „nu votez” sau „imi anulez votul” apar mai rar acolo unde exista suficienta MEMORIE, unde oamenii recunosc ca autonomia lor civica este rezultatul unor sacrificii. Ale ALTORA!

A recunoaste si onora meritele altora e o chestiune de maturitate. Nu ne asteptam de la puberii intirziati sa recunoasca si sa onoreze meritele ALTORA.

– In Belgia votul este obligatoriu. Niciunui om cit de cit inteligent / informat nu-i trece prin cap sa nu considere democratica Belgia. Dimpotriva, este una dintre democratiile de virf.

– Daca Iohannis moare la noapte, NOI, cei lucizi, cei care avem memorie, cei carora ne pasa de ce se intimpla cu tara asta (si cei care, mai ales, nu confundam libertatea cu frivolitatea) raminem cu aceeasi referinta: CORUPTIA UCIDE.

O luam de la capat, in strada, pe Facebook. Si ne educam copiii sa nu gindeasca ca votul e o chestiune de alegere. E o chestiune de onorare a eroilor dinaintea noastra.

Nu prostii ne-au nenorocit patria, ci idiotii – multi oameni deloc prosti care au luat decizia, in mai multe rinduri, sa gindeasca si sa actioneze, iresponsabil, resentimentar, ca niste prosti.

– A-l vota ACUM pe Iohannis nu inseamna a-l privi ca pe salvatorul natiei. Sint oameni care il voteaza pe Iohannis fiind rezonabili, nu preferindu-l pe Iohannis. Dar cind e vorba de RAUL pe care il intruchipeaza Viorica Dancila si PSD, grupul infractional care ne-a devalorizat tara, n-ar trebui sa existe nici o dilema de alegere. Cum spunea cineva, cel care are dilema asta are nevoie de… insotitor permanent.

– 1. Atentie, am facut o distinctie CLARA intre prosti si idioti. Cei din urma sint responsabili pentru situatia grava in care se afla Romania. 2. A avea o parere diferita nu reprezinta o atitudine neaparat democratica, poate sa tina de idiotenie – act decizional al multor oameni inteligenti care se comporta uneori ca niste prosti. 3. AICI nu era discutia ca un anume candidat e bun. AICI e vorba ca un anume candidat e RAU – mai exact e vorba de PSD, grup infractional care ne-a devalorizat tara. ACUM nu votam intre doi candidati, ci intre RAU si o alternativa. La fel ca si in 2014.

– Dispretuiesc idiotenia mai mult decit prostia.

– Crestinismul este personal, dar nu privat. La fel, marile decizii prin care influentam soarta tarii noastre nu pot sa fie doar… personale / private.

 

Vezi grupajul (peste 200 de pagini):

Alin Cristea – Reflecții și reflexii

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s