Biserica – 20 noiembrie 2019

1. Biserica gestioneaza proclamarea Evangheliei, dar nu mintuirea.

Pina la Isus, pina la biserica, Dumnezeu a mintuit oamenii, in Vechiul Testament – Abel, Enoh, Noe, Avraam si altii, mentionati in Evrei 11, prin credinta PERSONALA in Dumnezeu, nu in Isus.

2. Biserica are un rol esential in Imparatia lui Dumnezeu, cu conditia sa ramina focalizata pe lucrurile care nu se vad, cele vesnice, nu pe chestiuni social-politizate (referendumul pentru familie, sustinerea lui Trump sau a altui idiot care face figura de mesia).

3. Biserica nu e un concept teoretizat in mod uniform de confesiunile crestine, dar TOATE il folosesc pentru pastrarea influentei unor lideri corupti.

Totusi, cum bine se stie, Biserica e Mireasa lui Hristos, nu vreo tirfa terestra a unui mahar confesional caracterizat prin obezitate a puterii de guvernare eclesiala.

Cetatea sfinta, Noul Ierusalim, va fi gatita ca o mireasa impodobita pentru barbatul ei – nimic intinat nu va intra in ea, nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului. (Apocalipsa 21:27)

4. Biserica nu este partener al statului, nici sanatoriu pentru sufletele necajite, ci avangarda RAZBOINICA a Imparatiei lui Dumnezeu, cu soldati ai lui Hristos avind mijlocul incins cu adevarul, imbracati cu platosa neprihanirii, imputerniciti cu sabia Duhului, care este Cuvintul lui Dumnezeu. (Efeseni 6)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s