Dumbrava minunată (326)

Viorel Pașca pe Facebook (17.11.2019):

„Toti cei sase bolnavi ajunsi in aceasta saptamana la Dumbrava, au locuit pe strazi, au ajuns apoi la spital de unde au fost trimisi cu ambulanta la Dumbrava. Din Mures, Gorj, Botosani, Brasov, Alba si Olt, au fost trimisi pentru ca institutiile din judetele respective nu aveau unde sa-i duca, acestia fiind fara locuinta, fara venituri, fara familii sau abandonati de acestea. Din aceasta cauza, unul dintre ei a ”locuit” in spital din luna iunie astfel ca acum, la externare are de platit nu mai putin de 38 917 lei, bani pe care desigur nu are de unde sa-i plateasca. Din referatul de situatie va prezint urmatoarele:

”Pacientul este internat in Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, identificat de politie ca avand ultimul domiciliu in Bucuresti.

S-a apelat telefonic la politia sectorului 2 pentru identificarea familiei sau apartinatorilor legali. La domiciliul respectiv, nimeni nu il cunoaste pe pacient, locuinta fiind in proprietarea noilor locatari de 12 ani.
Ne-am adresat spitalului Obregia in speranta ca acestia vor accepta un transfer pentru a se putea ocupa de caz Directia Primariei unde pacientul isi are ultimul domiciliu, insa acestia au refuzat.

Ne-am adresat Directiei de Asistenta Sociala sector 2 insa nu am primit nici un raspuns favorabil

In discutiile purtate cu pacientul a reiesit faptul ca nu detine locuinta , a avut un frate care a decedat, parintii au decedat iar el nu a fost niciodata casatorit, locuind in ultimii ani in diverse locuri din tara.”

Un altul, din Brasov, crescut la Casa de Copii, a fost inchis pentru complicitate la furt, in penitenciar s-a imbolnavit si a orbit, iar cand a fost eliberat nu aveau unde sa-l trimita, ajungand si el in cele din urma la Dumbrava.
Trista este si povestea bolnavului din Targu Jiu, care in scaun cu rotile a locuit pe strazi in ultimii doi ani, deoarece niciunul dintre cei trei copii nu vor sa-l ingrijeasca, motivand ca atunci cand erau mici ii trimitea la cersit si nu i-a dat la scoala.

Cel mai grav bolnav, cel din Alba, a decedat la doar cateva ore dupa ce a fost adus la Dumbrava in stare critica.
Avand in vedere numarul tot mai mare de bolnavi trimisi aici, ne-am vazut siliti a mai inghesui paturi in camere, a mai pune si doi intr-un pat, dar cu ajutorul lui Dumnezeu in saptamana care vine vom reusi sa finalizam lucrarile de renovare la una dintre case astfel incat lucrurile se vor mai rezolva intr-o oarecare masura. Multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi si in aceasta saptamana, multumim si lui Dumnezeu care ne poarta de grija, iar pana saptamana viitoare la urmatoarea noastra intalnire, fiti binecuvantati si nu uitati sa fiti o binecuvantare.”

 

Despre DUMBRAVA în presă, pe Internet și la TV (2008-2017)

2017

Kanal D
Asa-i România!

ARSC (Agora for the Religious Societies and Communities): Interviu cu Viorel Pașca, la emisiunea „Miezul Vieții”, realizator: Cornel Dărvășan

2016

TVR 1: Cazul Dumbrava prezentat la emisiunea „Ochiul magic”
http://www.tvrplus.ro/editie-ochiul-magic-507879

2015

Foreign Policy România, Nr. 44: Top 100 FP România/ 2014 – oameni şi idei care mişcă ţara în bine

România Evanghelică (Alin Cristea): Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara
http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2015/03/08/viorel-pasca-unul-dintre-oamenii-care-misca-tara

2014

Digi 24: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/viorel-pasca-fermierul-care-si-a-transformat-casa-in-camin-pentru-127-de-oameni-ai-strazii-238959

Antena 1, emisiunea Observator: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil
http://observator.tv/social/un-barbat-din-dumbrava-judetul-bihor-sia-transformat-casa-in-azil-125304.html

Vocea Transilvaniei: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost
http://vocea.biz/arhiva/povestea-bihoreanului-viorel-pasca-omul-care-ingrijeste-sute-de-persoane-fara-adapost-foto

Adevărul: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie
http://adevarul.ro/locale/oradea/Ingeruloamenilor-adapos-bihoreanul-viorel-pasca-opt-ani-slujba-persoanelor-abandonate-familie-1_53caac6d0d133766a892e0a3/index.html

2010

Lydia, Nr. 36: Interviu cu Florica Pașca

2008

Bihon: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava
http://www.bihon.ro/omul-lui-dumnezeu-din-dumbrava/news-20080723-02540511

POZE

2017 – DUMBRAVA – A 10-a casă

2015 – Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s