Tabletă escato-logică: Știri de ULTIMĂ oră (28.10.2019)

Petru Popovici a fost pus pe orbită extraterestră. Evenimentul comemorativ a avut loc în Atlanta, cu discursuri în dulcea limbă românească și imnuri celebre de sorginte americană cîntate minerește. A fost prezentă toată floarea cea vestită a întregului apus – o droaie de pastori baptiști ofiliți. S-au citit scrisori din partea Uniunii Baptiste din România, a Institutului Teologic Baptist din București și a Universității Emanuel din Oradea, cele trei instituții reprezentative ale Baptiștilor Ofiliți din România (de rit vechi – încă nu au ajuns în secolulul 21, manipulările pe care le practică sînt din secolul trecut).

În plin sezon al Sărbătorii Mulțumirii, baptiștii și penticostalii români (din țară și din diaspora) celebrează triumfalist, după Noua Traducere Postdecembristă:

Veniți binecuvîntații Tatălui Meu de moșteniți Împărăția care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.

Căci am fost flămînd, și Mi-ați dat de mîncat (ce a mai rămas de la Sărbătoarea Mulțumirii);
mi-a fost sete, și Mi-ați dat de băut (ce a mai rămas de la agapele voastre);
am fost străin, și M-ați primit (la gardul bisericii);
am fost gol, și M-ați îmbrăcat (cu haine second hand);
am fost bolnav, și ați venit să Mă vedeți (după ce mi-a trecut boala, că mai înainte erați la evanghelizări, congrese, conferințe, festivaluri);
am fost în temniță, și ați venit pe la Mine (de Crăciun și de Paște).

Viorel Pașca ar fi vrut să aranjeze mormintele celor înmormîntați la Dumbrava (Imperiul Bunătății și Omeniei lui Viorel Pașca), dar acțiunea a eșuat – n-au fost voluntari dispuși să ajute într-o zi de sîmbătă (din octombrie). Probabil oamenii se pregăteau pentru Sărbătoarea Mulţumirii de a doua zi, conform cu Vechea Traducere: Viii cu viii, morții cu morții.

Cu cîteva zile înainte, Consiliul Uniunii Baptiste a luat mai multe decizii „pentru bunul mers al lucrării din țara noastră”. Ţărişoara noastră evanghelică, aflată sub papucul lui Negruţ şi al altor oameni negri, baptişti, penticostali şi de altă ‘naţionalitate’… ‘PSD’-ul baptist numai de lucrări mărețe se ocupă. Gurile rele (precum Alin Cristea) zic însă că evanghelicii români se află în cel mai prost moment din istoria lor postdecembristă.

Dar cele 2 cămine din administrarea Institutului teologic Baptist NU au trecut în administrarea Uniunii Baptiste. Așa că Negruț s-a făcut la față și mai negru… Nelu Ardelean (care are un dosar de vreo 300 de pagini) încă defilează ca secretar general al baptiștilor din România și fruntaș al Casei de Pensii. Avînd în vedere ultimele știri escato-logice, ar trebui ca Negruț să se numească Negru, iar Ardelean să fie numit… Nelu Bihorean. Așa era obiceiul biblic – să se schimbe numele conform evenimentelor întemeietoare din viață. Clujenii sînt și ei pe baricade – Comunitatea Baptistă îi presează pe bistrițeni, dar Cazul Nelu Ardelean nu s-a stins. Dimpotrivă, acum a început de-a binelea…

Cei de la BBSO, puii emanueliștilor, înalță de zor Templul viitorilor Baptiști Ofiliți…

Din seria Tabletă escato-logică

Cum mi-am petrecut sfîrșitul lumii (22.05.2011)
Tabletă escato-logică: Știri de ULTIMĂ oră (23.01.2014)
Tabletă escato-logică: Știri de ULTIMĂ oră (24.01.2017)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s