Paul Stan: Cine lucrează la decredibilizarea Bisericii Ortodoxe Române

„De fiecare dată când se întâmplă câte o faptă imorală, ilegală care acuză şi pune într-o lumină proastă Biserica sau pe unii slujitori ai acesteia, aştept o reacţie, un punct de vedere oficial, asumat din partea BOR, care să vină şi să ne lumineze, să ne explice nouă păcătoşilor, poziţia oficială a principalei instituţii religioase din România şi să nu mai reacţioneze tot timpul, acuzând că este atacată de ceva, cineva, doar ca să fie distrusă! Cred că o politică transparentă, o comunicare mai bună şi eficientă, o atitudine clară şi hotărâtă faţă de lucrurile nefireşti de care este acuzată, ar fi mult mai benefică pentru imaginea şi credibilitatea Bisericii!

De exemplu, să ne explice oficial de ce ”Vrednic este!”, cine este preamărit de preasfinţiile lor, să ne explice frăţia cu politicienii penali sau de ce lumânările ”sfinţite” împlinesc rugăciunile credincioşilor, iar celelalte ”chinejeşti” nu!

Cred că BOR nu ar mai trebui să ascundă lucrurile nefireşti, mizeria sub preş, ci să ia atitudine, să îndepărteze nefirescul, imoralul şi ilegalul din rândurile sale şi atunci credibilitatea instituţiei şi a slujitorilor Domnului va creşte în rândurile cetăţenilor, fie ei credincioşi sau nu! Iar îndepărtarea Bisericii de politica penală şi de politicienii corupţi este absolut obligatorie, dacă vrea să avem o Românie mai bună, mai curată, mai creştină, mai ortodoxă!”

http://adevarul.ro/news/societate/cine-lucreaza-decredibilizarea-bisericii-ortodoxe-romane-1_5da82b41892c0bb0c6a9057c/index.html

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s