Comentariile imbecile ale pocăților (3) – Marius Cruceru și Doru Hnatic

Nonrelația mea cu Marius Cruceru a fost legendată cu numele noastre de bloggeri: Pătrățosu și Rotundu.

Dar în afară de aspectul acesta public, și eu și Marius Cruceru am făcut eforturi de relaționare în privat, chiar dacă din motive diferite (sau poate ignobile, Doamne iartă-ne!).

N-a ieșit mare lucru, el fiind binecunoscut pentru mercenariatul în slujba sistemului emanuelist negruțian (a se vedea campania amplă împotriva lui Iosif Țon, dar și cea, mai redusă, împotriva lui Ionel Tuțac), eu fiind binecunoscut pentru poziția publică de cel mai vocal critic al acestui sistem confesional pervertit.

L-am monitorizat pe Marius Cruceru mulți ani. Concluziile nu îl onorează.

În anumite momente l-am numit impostor, laș, mincinos. Nu puține dintre declarațiile sale publice sînt exagerate, chiar mincinoase.

Am și acum aceeași senzație neplăcută cînd întîlnesc comentariile bădărane ale lui Marius Cruceru ocazionate de Cazul Cristian Florea:

„A fost un impostor. Am refuzat sa-l primesc in zona cind l-au adus colegii pe la alesd. Capra a fost si atunci. Numai cei care n-au avut discernamint l-au facut vedeta pe acest impostor si pe altii. E o lista intreaga. Mi-am asumat atunci, la acea vreme castanele cind am strigat ca sintem pacaliti.”

Cît de hain e Doru Hnatiuc, ştim (prea) mulți și de (prea) mulți ani.

Iată ‘contribuţia’ lui la comentariile imbecile ale pocăiţilor din aceste zile (care amintesc de comentariile imbecile ale pocăiților din 2010-2011, cînd Marius Cruceru a condus pe Internet campania de denigrare a lui Iosif Țon):

Este evident că nu criza prin care a trecut / trece Cristian Florea este subiectul zilei (decît pentru ‘pensionarii’ obişnuiţi cu căcatul de pe Antena 3), ci criza LIDERILOR evanghelicilor români care este dezvăluită cu ocazia Cazului Cristian Florea.

Ori e adevărat ce zice Marius Cruceru, ori e adevărat ce zic liderii care l-au avut în preajma lor pe Cristian Florea, în ambele cazuri LIDERII ies prost din toată situația asta de tot căcatul.

Ca să răsucesc mai adînc cuțitul în rană, BISERICILE sînt responsabile de toată seria de evenimente neplăcute cu care se confruntă.

Pastorii vin și plească, își trăiesc traiul și-și mănîncă mălaiul (nu de puține ori prin străinătate), dar BISERICILE rămîn, rămîn cu ACELEAȘI probleme îngropate sub greutatea numeroaselor evenimente publice cu care liderii își înfoaie pieptul de ‘mari’ evanghelici.

Ah, iată, e de ajuns un singur caz PUBLIC, un singur duș rece, și liderii regionali (și naționali) stau ca pe ace în aceste zile!

Sau îşi aruncă replicile ‘inteligente’ în spaţiul public.

ACUM vedem ce mici sînt acești ‘mari’ lideri evanghelici români.

Încă o dată îşi arată micimea Doru Hnatiuc.

Cuvîntul lui Dumnezeu nu există ca să fie folosit bădăran, cu iresponsabilitate, cu rea intenție.

Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

Cuvîntul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decît orice sabie cu două tăişuri: pătrunde pînă acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gîndurile inimii.

Cum se poate ca un pastor, oricare pastor, să-şi permită să folosească ceva din SABIA Duhului în interes propriu?

Sau în mod iresponsabil, cum o face Doru Hnatiuc, micul lider ‘mare’?

Probabil nu e întîmplător că micii lideri ‘mari’ care folosesc SABIA Duhului în mod iresponsabil sînt vinovaţi şi de manipulare, minciuni, abuzuri.

Am dat destule exemple de-a lungul anilor, nu le mai reiau aici.

Dar să ne focalizăm atenția pe Comunitatea BCB Timișoara.

Această instituție va avea de suportat consecințele Cazului Cristian Florea (și a dezvăluirilor lui, dacă va face așa cum a anunțat).

Samy Tuțac (fostul președinte), Ionel Tuțac (actualul președinte), Gigel Olariu (pastorul din Lugoj care l-a avut în preajmă pe Cristian Florea) – ce responsabilitate au aceștia în ceea ce privește Cazul Cristian Florea?

Ce diferență e între Ionel Tuțac, Samy Tuțac, Gigel Olaru de la Comunitatea BCB Timișoara și Doru Hnatiuc și ceilalți nemernici de la Comunitatea BCB Oradea?

În semn de protest față de cum NU l-au tratat pe Cristian Florea, cu iubirea lui Hristos, cu lumina mustrării, cu înțelepciune în neprihănire, cu SABIA Duhului, mă declar un oponent onest al actualului președinte al Comunității BCB Timișoara, Ionel Tuțac, așa cum am făcut, față de Marius Cruceru, cu ani în urmă.

Cu abilități de politician, Ionel Tuțac evită să-și exprime opiniile în spațiul public.

Îmi va fi mai greu să-l monitorizez precum pe Marius Cruceru, mare guraliv și comentator pripit (pînă în ziua de azi).

Sper însă ca declarația mea publică să atragă atenția asupra unui fenomen mult mai grav decît Cazul Cristian Florea.

Cineva a spus anii trecuți: La Universitatea Emanuel găseai multe, mai puțin har.

Pastorul BB Harul din Lugoj, Ionel Tuțac, conduce o instituție în care lipsește CEVA.

Ceva fundamental.

Singurul lucru pe care l-ar putea face în circumstanțele actuale acești trei lideri timișeni ar fi o scurtă și decentă declarație publică:

Ionel Tuțac: Am greșit. Îmi pare rău!

Samy Tuțac: Am greșit. Îmi pare rău!

Gigel Olariu: Am greșit. Îmi pare rău!

Într-un episod viitor (astăzi sînt epuizat, psihic), voi indica mai pe larg natura vinovăției lor.

O întîlnim, de nu puțini ani, peste tot în ghetoul pocăiesc.

Samy Tuțac ne-a demonstrat deja că nu are practica regretelor pentru greșelile lui.

Să vedem dacă vreunul dintre ceilalți doi va avea curajul asumării greșelilor.

Când te critică cineva, trebuie să ai curajul și decența să te autoverifici, să vezi dacă are dreptate, și apoi să te corectezi. – Petru Lascău

Curajul este cea mai importantă calitate umană, pentru că face ca toate celelalte să fie posibile. – Aristotel

Curajul nu este pur și simplu una dintre virtuți, ci forma pe care o ia fiecare virtute cînd este adusă în încercare: și anume cînd e adusă în cea mai înaltă realitate. – C. S. Lewis

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Comentariile imbecile ale pocăților (3) – Marius Cruceru și Doru Hnatic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s