Tabloidul NewsNet Creștin – August 2019

newsnetcrestin.blogspot.com

În august 2019, NewsNet Creștin a avut circa 350 de postări.

Iată numele cu cele mai multe postări (preluate) și / sau întîlnite în postări (și clipuri):

28 – Tony Berbece
21 – Peter Costea
17 – Florin Ianovici
11 – Nicolae Geantă
10 – Mihail Neamțu
9 – Aurel Gheorghe
6 – Vladimir Pustan
4 – Adrian Papahagi
4 – Samy Tuțac
3 – Alin Jivan
3 – Cătălin Sturza
3 – David Lavric
3 – Donald Trump
3 – Dorin Pele
3 – Marian Ciocan
3 – Rodica Volintiru
3 – Vitalie Slupețchii
2 – Alexandru Cumpănașu
2 – Alin Heredea
2 – Cristian Barbosu
2 – Cristian Ionescu
2 – Gabi Zăgrean
2 – Lazăr Gog
2 – Mihail Manole
2 – Nelu Brie
2 – Ovidiu Danci
2 – Tiberiu Pop

Alte nume – cu cîte o apariție (cel puțin)

Adi Mocanu
Andrei Popescu
Caleb Nechifor
Camelia Smicală
Chris Terheș
Cristi Boariu
Darius Bala
Dorin Druhora
Elon Musk
Emi Fedur
Emil Bartoș
Florin Dan
Gabi Floruț
Gabi Luncă
Gabriel Gorcea
Ghiță Mocan
Glen Mitori
Ileana Rogobete
Ionț Gontaru
Iosif Țon
Iulian Capsali
Laura Bretan
Liviu Acatrinei
Liviu Axinte
Luca Crețan
Luigi Mițoi
Marcel Săitiș
Marius Panda
Mihai Dumitrașcu
Mihai I
Mike Pence
Natanael Costea
Nelu Filip
Nelu Poenar
Nichi Boca
Onisim Botezatu
Paul Ion
Paul Negrut
Paula Seling
Radu Gheorghita
Radu Oprea
Rei Abrudan
Richard Wurmbrand
Sali Sabri
Sami Soldan
Samuel Saviuc
Simion Cure
Simion Felix Marțian
Ted Pope
Tudor Benga
Viktor Orban
Virgil Neagu

1. Primul lucru care se poate observa din monitorizarea numelor este că tabloidul NewsNet Creștin este de orientare penticostaloidă. Adică mediocră.

Iar autoprezentarea ca „portalul creștinilor conectați” nu este conformă cu realitatea.

2. Al doilea lucru care se poate spune despre tabloidul NewsNet Creștin are de a face cu apariţia numelor unor intelectuali români creştini care se remarcă prin excesul apariţiilor lor în spaţiul public românesc şi prin lipsa de moderaţie – Mihail Neamțu, Adrian Papahagi.

Nu apar numele unor intelectuali români creștini moderați, precum Teodor Baconschi sau H.-R. Patapievici.

3. Se poate observa un apetit pentru Alfa Omega TV (cu 14 materiale), nu și pentru Credo TV (cu 2 materiale).

Toate cifrele prezentate în această postare trebuie receptate ca fiind aproximative, dar relevante pentru monitorizarea pentru luna august 2019.

4. Din cele circa 350 de postări, peste 80 sînt postări, mai ales ale penticostaloizilor, circa 70 semnalează evenimente și circa 50 sînt clipuri.

Postările lui Tony Berbece sînt de slabă calitate, iar tabloidul NewsNet Creștin continuă să folosească materialele altora (afișe) fără să indice sursa (prin link).

Calitatea IDEATICĂ a clipurilor este mediocră. Dar, desigur, pe gustul celor din ghetoul pocăiesc, caracterizat de mediocritate și antiintelectualism nonteologic.

5. Între subiectele preferate de tabloidul NewsNet Creștin sînt cele legate de homosexualitate (peste 20 de postări), Israel (10 postări), avort (cel puțin 5 postări),

Selectarea articolele preluate nu indică o cultură a libertății critice, nici o deontologie jurnalistică.

6. Dezechilibrul este prezent și în ceea ce privește zonele de interes al postărilor. Există postări cu referință la județele Bihor, Arad, Timiș, Sibiu, dar nu la Cluj, Sălaj și altele.

Sînt cîteva postări cu referință la Londra / Marea Britanie, dar 15 (!) cu referință la SUA.

N-aș vrea să se înțeleagă că ar trebui o echilibrare județeană și internațională, ci, în primul rînd, ar trebui o CONECTARE informațională conformă cu realitatea.

7. Tabloidul NewsNet Creștin nu lucrează cu IDEI, doar cu cîteva ideologii (conform cărora apar postările referitoare la homosexualitate, Israel, avort).

Nu vom găsi prea multe IDEI pe acest blog care are zeci de milioane de vizualizări. Blogul lui Teofil Stanciu, cel mai bun eseist dintre bloggerii evanghelici, are doar jumătate de milion de vizualizări.

Nu prea vom găsi informații legate de (lansări de) cărți, reviste ale evanghelicilor (români), fenomene din mediul confesional evanghelic (românesc).

Oricîte sute de postări o să aibă tabloidul NewsNet Creștin pe lună, nivelul actual de mediocritate – în conformitate, de altminteri, cu nivelul de mediocritate din ghetoul pocăiesc – va reduce semnificativ calitatea prezenței acestui tabloid în spațiul public.

Mai mult, acest tabloid a refuzat, de-a lungul anilor, să beneficieze de criticile care i s-au adus și, dimpotrivă, a lansat atacuri publice josnice la adresa celor care l-au criticat pe bună dreptate (Alin Cristea, Lucian Bălănescu).

Tabloidul NewsNet Creștin nu citează din producția IDEATICĂ a celor mai buni bloggeri evanghelici: Teofil Stanciu, Dionis Bodiu, Alin Cristea, Marius Corduneanu, nici din ce scriu, cu competență, Dănuț Jemna, Dănuț Mănăstireanu, Dorin Dobrin.

O privire fie cît de sumară asupra numelor care doar o dată sau de două ori în lista de monitorizare oferă încă un exemplu de NEconectare a acestui tabloid cu realitatea: Emil Bartoș, Iosif Țon, Cristian Barbosu, Ghiță Mocan.

Nu există semne că ar fi cineva, la NewsNet Creștin, care citește publicații culturale importante, precum revista 22, Dilema Veche sau articole inteligente de pe platforme precum Contributors.

Tabloidul NewsNet Creștin practică im-postura. Nu este în postura de a fi „portalul creștinilor conectați”.

De fapt, merită numele de Depozit Penticostaloid Mediocru.

A fi prezent în secolul 21 nu înseamnă tehnici de editare, ci competențe IDEATICE în primul rînd.

Tabloidul NewsNet Creștin nu face decît să contribuie la refuzul progresului spiritual și cultural care caracterizează ghetoul pocăiesc.

Este regretabil că nu doar cîntecelele mediocre din ghetoul pocăiesc îi ține captivi pe pocăiți, nu doar predicuțele și rugăciunițele hrănesc nivelul tîmpit (adică de ignorare a alternativelor consistente și duhovnicești) al postprotestanților români, atît din țară cît și din diaspora, dar și mijloacele de comunicare sînt pervertite amplu de tabloide precum NewsNet Creștin și Creștin Total.

Cîrdășia unor lideri evanghelici cu astfel de proiecte care adună zeci de milioane de vizualizări (în detrimentul bloggerilor autentici, de valoare, ajunși în secolul 21 prin IDEI și competență spirituală și culturală) este un FENOMEN al corupției din mediul confesional evanghelic românesc.

Corupția din organismele eclesiale și instituțiile confesionale rezonează, de fapt, cu corupția endemică din statul român, fie că e vorba de justiție, sănătate, învățămînt sau cultură, fie că e vorba de politica externă, administrația locală sau televiziuni.

Disiparea resurselor ghetoului pocăiesc rămîne una dintre cele mai mari piedici în progresul autentic al comunităților de baptiști și penticostali din țară și din străinătate.

În acest context lipsit de legături ORGANICE și dominat de inginerii nonvitale, proiecte nonierarhice (din punct de vedere confesional) precum Cireșarii, BBSO, Harvest, studiul Istoria Binecuvîntării (Beniamin Fărăgău) și grupuri muzicale precum Continental și Speranța (un fel de comete în coada cărora sînt o droaie de imitații, mai mult sau mai puțin reușite) atrag atenția și sînt receptate ca fiind o piață confesional-progresistă pentru masele de tineri imaturi și dezorientați. Istoria Binecuvîntării face excepție, bineînțeles.

Niciodată în istora postdecembristă a evanghelicilor români nu a fost nevoie mai mare de voci CRITICE, care să distingă între fenomene și caruselul evenimentelor locale și județene.

Evenimentele sînt organizate cu tot mai mult fast, invers proporționale cu fenomenele din istoria postdecembristă a pocăiților.

Tabloidul NewsNet Creștin se înscrie, conformist, în regimentul pocăiesc care cîntă cînd ar trebui să se roage și se roagă cînd ar trebui să demaște corupția din societatea românească.

Tabloidul NewsNet Creștin, ca și ghetoul pocăiesc, nu pare a-i păsa de societatea românească, de exodul tinerilor în alte țări, de cultura română și nici de limba patriei-mumă.

După o perioadă estivală (dominată de ofensiva muzical-evanghelistă de tip penticostaloid), urmează reluarea anului „liturgic”, prefaţat de Sărbătoarea Mulţumirii – Crăciunul, Anul Nou, Evanghelizări (iarna e vara sufletului), Adunarea generală (care e iarna sufletului), Paștele și Învierea. Nu putem fi decît îngroziţi – mă refer la cei care gîndim (nu sîntem activiști confesionali și funcționari eclesiali) – de stare jalnică în care a ajuns lumea evanghelică din România (și diaspora).

Evanghelicii români sînt în cel mai prost moment din istoria lor postdecembristă.

Au învățat mersul la biserică și mersul lucrurilor între pereții bisericilor.

Dar și peste veacuri rămîne valabilă porunca lui Isus: Căutați mai întîi Împărăția lui Dumnezeu!

Postări despre tabloidul NewsNet Creștin

Încă o dovadă a jurnalismului idiot practicat de tabloidul NewsNet Creştin (17.08.2019)
Rugați-vă pentru idioții / idioatele de la NewsNet Creștin! Și pentru toți idioții din ghetoul pocăiesc! (07.12.2018)
Tabloidul NewsNet Creștin este o pacoste pentru mediul evanghelic românesc (15.11.2018)
Furtul… evanghelic (02.05.2018) – NewsNet Creştin (02.05.2018)
Tabloidul NewsNet Creștin continuă practica de a folosi materialele ALTORA fără a indica SURSA (22.01.2018)
NewsNet Creștin a ajuns la 20 de milioane de vizualizări. Și ce dacă? (18.09.2017)
Tabloidul NewsNet Creștin continuă practica de a folosi materialele ALTORA fără a indica SURSA (25.08.2017)
Tabloidul NewsNet Creștin continuă practica de a folosi materialele ALTORA fără a indica SURSA (05.08.2017)
Tabloidul NewsNet Creștin continuă practica de a folosi materialele ALTORA fără a indica SURSA (01.07.2017)
Tabloidul NewsNet Creștin continuă practica de a folosi materialele ALTORA fără a indica SURSA (03.06.2017)
TABLOIDUL NewsNet Creștin – Încă o aniversare idioată (21.04.2016)
Tabloidul NewsNet Creștin continuă practica de a folosi materialele ALTORA fără a indica SURSA (10.03.2016)
Incompetența tabloidului NewsNet Creștin (03.03.2016)
NewsNet Creștin continuă practica de a folosi materialele ALTORA fără a indica SURSA (28.02.2016)
NewsNet Creștin continuă practica de a folosi materialele ALTORA fără a indica SURSA (26.02.2016)
NewsNet Creștin continuă practica de a folosi materialele ALTORA fără a indica SURSA (20.02.2016)
NewsNet Creștin continuă practica de a folosi materialele ALTORA fără a indica SURSA (19.02.2016)
Sancţiune pe viaţă pentru blogul NewsNet Creştin (11.02.2016)
TABLOIDUL NewsNet Creștin (25.11.2015)
Atenție la dezinformările de pe NewsNet Creștin – 8 iunie 2014

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s